Vardag

Målen 2021

Det är alltid spännande med mål som man satt upp i början av året, särskilt om man sedan inte stämmer av det under året, inte följer upp eller har satt/sätter delmål. Då kan man öppna sin bok/läsa sitt inlägg med mål och inse; oooh. Det här gick ju inte så bra. De sakerna som jag ville göra, det gick väl så där och pinaodelen? Nåja, jag hoppades på att jag skulle orka/vilja spela lite mer piano men mitt huvud har verkligen inte orkat det.

Däremot, när kommer till mina utemåltider/selfiepromenader och att läsa en bok per månad – det har gått mycket bättre om än att jag har anpassat det och vissa gånger lagt ribban väldigt lågt men jag har nått båda målen och jag har var såå nöjd både när jag kom hem från den sista utemåltiden och när jag läst ut den decemberboken. Skönt att ha lyckats och lite skönt att det är över.

Jag skall inte bli allt för långdragen utan kort sammanfatta, ta fram höjdpunkterna och sedan så är rubrikerna länkar till respektive kategori om ni vill läsa mer.

Läsa minst en bok per månad

Jag gillar idén att läsa mer. Det är rogivande, jag slappnar av och behöver koncentrera mig på något annat än mina egna tankar. Jag märker att läsa är något jag mår bra av. Därför är det lite konstigt att jag under det här året nästan alltid behövt stressläsa mig genom böckerna. Den sista, ibland de två sista dagarna i månaden har jag läst, läst och läst lite till för att läsa ut boken innan månaden är slut men samtidigt; stunderna då jag läs – de har varit fina.

Och 12 böcker har det blivit, precis som målet var. Jag har inte varit så kreativ i mitt urval av böcker utan tagit säkra kort, allt för att göra det enkelt att läsa.

Absoluta favoriten? Sömn, sömn, sömn. Den var intressant att läsa.

De övriga rekommenderar jag ändå på något vis. Jewell, kanske inte så mycket för att jag uppskattade de så mycket utan mer för att jag tror andra kan uppskatta hennes stil och Sommar på den lilla ön i havet – fortfarande lite besviken att jag inte tyckte om den. funderar starkt på att läsa den i sommar igen för att se om jag är i bättre stämning då. Men Colgan är annars ett säkert kort att rekommendera. Och de andra böckerna – ja de var bra de med!

En selfiepromenad per månad

Det här med att komma ut, gå minst 5 km och ha med mat/fika. Det både gick och inte gick. Promenaderna på 5 km strök jag rätt fort, insåg att det var viktigare att komma ut. Vissa månaderna blev det bara en kopp te med eller utan mellanmål/fika men flera gånger har jag tagit med mig köket ut och lagat mat också. Överlag väldigt nöjd – jag har fått komma ut, fått rörelse, frisk luft och mat och jag har mått bättre efteråt. Det är det viktiga, då har jag fått ut det jag ville med målet. Och ja, det är vatten i bakgrunden på alla bilder man behöver bara titta väldigt noga på vissa av dem 😉

Mina topp tre selfiepromenader det här året?

Februari – Skridskor på snö, sällskap av pappa, sol och klarblå himmel. Ni hör ju – tycker faktiskt ni skall spana in dessa bilder! Så ljuvligt!

Augusti – Exakt så som jag tänkte mig när jag satte upp målet. En ljuvligt vacker promenad med så spegelblanka sjöar så att jag nästan blev tårögd och en svårslagen matlagningsvy.

Januari – Lite snö och känslan jag hade då. Svårslaget.

Kommentera