Läsa mera

Decemberboken 2021

Jag har alltid tyckt om Jenny Colgans böcker. Jag har många fina minnen från att ha läst hennes tidigare böcker och då har det inte bara varit var och när jag läst böckerna utan också själva känslorna jag hade när jag läste boken; Glädje, lite skratt, känslan av att läsa en bok där författaren verkligen är med, språket. Ja, allt det där som Colgan har. Därför var jag besviken i somras när juniboken inte gav allt det där som jag var van vid av Colgan. Kan låta tufft men det var egentligen bara besvikelsen att inte få det där som jag fått tidigare.

Jag vet inte om det är själva storyn i den förra boken som inte föll mig väl eller om det var min sinnesstämning? Oavsett var det helt annorlunda den här gången. Jul i det lilla bageriet på Strandpromenaden är precis som Colgans andra böcker. Jag log när jag läste inledningen, hade skrattat några gånger efter bara de första kapitlet och njöt av läsa denna bok rakt igenom.

Egentligen borde detta inte vara en bok som jag tycker om för det är så mycket drama i den här historien! Från sida ett och till den sista sidan är det drama som jag hoppas jag personligen kommer slippa i mitt liv men som på något sätt ändå blev ”underhållande” att följa. Det är något med Jenny Colgan att beskriva jobbiga känslor med en glimt i ögat. Det gör att jag, som redan från början har väldigt mycket känslor men också tar in alla känslor i boken inte blir överväldigad utan orkar läsa boken. På baksidan av den pocketbok jag läste recenserar Dagens Nyheter boken så här; ”Jenny Colgan kan till och med vara sorlig på ett roligt sätt”. Och det håller jag med om, helt klart!

Jag har väntat med att läsa denna bok till nu i december eftersom jag tycker att julböcker skall läsas i december, så kanske får detta bli ert lästips nästa december? För jag rekommenderar verkligen den här boken!

Kommentera