Läsa mera · Vardag

Januariboken 2021

Igår skrev jag om mina mål för 2021 och igår läste jag faktiskt också ut årets första bok: Nattsångaren av Johanna Mo. Det var kanske egentligen inte min tanke att jag skulle läsa ut den i går för tanken var att jag skulle sova tidigt men så ville jag gärna veta slutet och ja, läste ut boken.

Jag har funderat lite på hur jag skall lägga upp de här inläggen, skall jag berätta om boken, skriva någon form av recension? Jag vet faktiskt inte, jag vill inte bli för långdragen, jag tycker inte heller det är särskilt kul att skriva om böcker och jag är inte heller duktig på att beskriva handlingar och så. Det kanske helt enkelt får variera lite månad för månad.

Jag hittade den här boken när jag var och handlade på Ica i helgen. Jag tror att det var för att jag såg att det var en bokserie jag inte läst innan och jag hade dessutom inte läst något annat av Johanna Mo innan. Deckare är dessutom oftas ganska lättlästa vilket jag kände kunde var en bra start på den här utmaningen, samt att det bara var en vecka kvar på januari…

Nattsångaren är alltså en deckare där en pojke på 15 år hittas mördad och polisen och huvudpersonen Hanna, som flyttat tillbaka till Öland efter många år där ifrån, blir en av de som utreder brottet.

Det är inte bara själva mordet vi får följa utan även Hanna har en historia på Öland som det berättas om mer och mer ju längre in i boken. Mordet klaras upp men Hannas historia känns som något som kommer finnas med i fler böcker framöver.

Jag skulle säga att detta var en ”helt vanlig” men ändå trevlig deckare. Som jag misstänkte så var boken lätt att läsa men utan att den blev tråkig. Jag ville veta hur Joel hade blivit mördad och ju mer jag läste om Hannas historia, desto mer ville man veta även om detta. På ett sätt så tyckte jag att boken kunde gå djupt, exempelvis i känslor och sånt men i andra skeden så kändes det lite flyktigt och mer ytligt, inte så spännade eller händelsefullt men överlag var det en go bok att läsa och jag blev lite fäst vid personerna i boken.

Jag är så dålig på att beskriva böcker, så internetsök på Nattsångaren så får ni en ordentlig uppfattning av boken, men överlag skulle jag säga så här: Tycker du om en rätt enkel deckare, utan för mycket spänning – då är detta en bok för dig.

Kommentera