Läsa mera · Vardag

Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster

Jag har tagit på mig mina mysiga pyjamasbyxor, gjort mig en kopp te och krupit upp i soffan. Jag tänkte spendera en stund i soffan nu och läsa en bok men först blir det en bokrecension och ett tips.

Visst minns ni att jag för ett tag sedan berättade om ett coolt boktips, en av mina favoritbloggare är ju även författare nu och jag har så klart läst hennes bok.

Att Vera Svansons Dagbok för Tacoälskare och halloweenfantaster* skulle vara rolig anade jag redan innan jag började läsa boken för Moa skriver roligt! Och jag hade rätt! Detta är en rolig bok där vi får bekanta oss med familjen Svanson, inklusive en moster, grannar och vänner. Det är lite vänskapsbekymmer, kärleksfunderingar, grann-missöden (vill inte riktigt kalla det grannfejder?), en halloweenföreställning och väldigt många skratt.

Även om jag inte firar halloween så kan jag ändå inte låta bli att tipsa om den här boken och framförallt: läs den tillsammans, ja alltså högläsning – hela eller delar av familjen. Kanske vet ni inte riktigt vad ni skall hitta på nu under höstlovet, kanske att krypa upp i soffan och läsa denna bok tillsammans kan vara ett förslag? Kanske förmiddagsfika med högläsning, eller eftermiddagsfika eller båda ock? Jag anar nämligen att denna ljuvliga familj kan locka skratt även hos de som är yngre än 9-12 år samt även de som är över både 25, 30 och 45 år också. Och orkar man inte läsa boken högt kan man bryta av någon gång med att lyssna på boken.

Så. dagens tips: läs denna bok, tillsammans eller enskilt eller lyssna på den. Jag tror denna bok får oss alla att skratta och det tänker jag kan behövas nu när hösten verkligen är här!

*Har vi något form av rekord i längd på titel?

2 thoughts on “Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster

Kommentera