Vardag

Mål 2023

Januari och ett nytt år och jag antar att ni hör, läser och tar del av diverse nystarter, nyårsmål, nyårslöften vart ni än vänder er… och så dyker ni in här och ser att jahaja, här också.

Jag skall faktiskt erkänna att jag tycker det är roligt och lite triggande (på ett bra sätt) när ett nytt år startar. Det är verkligen inte så att jag gör om mitt liv, försöker ändra på allt och ja, sätter upp nyårsmål som inte liknar något jag gjort tidigare men jag gillar att få en nystart. Jag gillar att det är tydligt att det är första dagen på något, det är något som börjar om och jag kan haka på det och börja om jag med. Det är inte så många saker som är annorlunda i dag än till exempel i november men ja, att ändå få möjligheten att börja om och komma ur loopen – det uppskattar jag.

Så när jag nu listar mina mål så är det som sagt inga stora livsförändringar eller så, utan bara en nystart med sånt som jag vill göra lite mer i min vardag.

Så här kommer mina mål för 2023:

Äta ute en gång per månad – Något som jag tror jag kommer må gott av att återinföra i mitt liv är att mina utomhusmåltider. Hänga utomhus, laga mat utomhus, få frisk luft och vara ute i naturen. Jag vet att jag mår bra av det men ibland behöver jag pusha mig själv till att komma ut. Så det här året vill jag komma ut minst en gång per månad och äta mat utomhus. Gärna med mitt Trangiakök men en hemmafixad matlåda fungerar det också – bara jag kommer ut.

Skriva 100 st blogginlägg – Det kan låta lite klyschigt men jag tror faktiskt att jag mår rätt bra att skriva inlägg. Det får mig att reflektera, berätta, återuppleva och ta in det som händer. Det gör mig tacksam, jag får utlopp för mina känslor och mitt bekräftelsebehov och att dessutom ha lite press på mig att skriva brukar också göra att jag hittar det där lilla i vardagen att skriva om och det brukar både vara väldigt roligt och göra mig gott. Så kära läsare, i år kommer ni i alla fall få ta del av minst 100 st inlägg – det ser jag fram emot!

Testa 12 nya recept – Jag försöker få ordning på mitt matliv. Det har jag visserligen försökt med i många år nu och det blir bättre, det gör det faktiskt men jag kämpar en del fortfarande, framförallt att vilja äta och vara sugen på vettig mat. Så i ett försök att utöka viljan och suget efter att äta mat så tänkte jag att det kanske skulle vara smidigt att utöka receptbanken, helt enkelt ha fler goda recept som jag kan laga. Därför tänkte jag testa 12 nya recept under det här året. Det kan låta lite men tro mig, det kommer bli en rejäl utmaning för mig! Men jag ser fram emot det!

Läsa en bok per månad – När jag berättade för R att jag skulle ha som mål att läsa en bok per månad så påminde han mig om 2021 då jag stressläste en bok sista dagen varje månad och jag minns det, det gör jag…kanske inte bara med glädje. Så när 2022 kom så bestämde jag mig för att de där 12 böckerna behövdes inte läsas en per månad utan lite när som, bara det blev 12 böcker lästa. Det blev 3…

Så när jag funderade på vad för läsmål jag skulle sätta upp nu under 2023 så insåg jag att det där med fria tyglar det är inte min grej, det verkar som jag behöver lite press för att göra det. Så jag chansar att pressa mig själv detta år och kommer ha som mål att läsa en bok per månad. Det skall bli spännande att se hur detta går!

Det skall bli väldigt spännande och se hur det här går. Jag är alltid lite nervös att uttala mål så här, det innebär ju också att jag i december kommer behöva berätta hur det gick… men jag ser också fram emot det här – detta är ju saker jag vet att jag mår bra av.

Låt 2023 bli fullt av utomhusmåltider, blogginlägg, nya recept, minst 12 lästa böcker och träning – men det kommer i ett eget inlägg.

Kommentera