Naturen

Juliselfie 2021

Den här idén med att komma iväg och äta mat utomhus vid vatten minst en gång per månad kan tyckas vara en bra och enkel idé så här under sommaren. Tydligen så är det inte för idag kom jag på att ”oouuupps, det är den siste juli och jag har ännu inte prickat av min juliselfie. ”

Jag bestämde mig för att göra det väldigt simpelt: ta med piroger och så fixa te på mitt lilla stormkök. Enkelt men ändå en stund utomhus. Så jag packade ihop mina saker och for iväg till en sjö i närheten.

På ett sätt var det väldigt skönt att komma ut men jag skall erkänna att jag mest gjorde det för att inte missa den här månaden och jag skall också erkänna att det inte var full njutning hela tiden för när jag väl satt mig för att äta min pirog och dricka mitt te så kom det en geting som tyckte att jag minsann var den snålaste norr om Varberg som inte bjöd med mig av pirogen så den bestämde sig för att ja, får man inte så får man helt enkelt försöka ta, tills man lyckas. Så det blev ingen lugn stund i stolen utan jag fick äta min pirog stående, förflyttandes från getingen.

Och när pirogen väl var uppäten och jag tänkte att getingen hade gett upp så kom i stället regnet. Först några lätta droppar, sedan lite tyngre droppar och sedan – ja en rätt rejäl regnskur. Så jag fick snabbt packa ihop mina saker, dricka upp mitt te under ett träd och sedan åkte jag faktiskt hem.

Det blir inte alltid som man tänkt, det blir sannerligen inte alltid perfekt men jag kan i alla fall bocka av den där juliselfien.

One thought on “Juliselfie 2021

Kommentera