Läsa mera · Vardag

Bok 1 2019: Fyrmästaren

Förra året hade jag som mål att läsa en bok per månad. I år har jag samma mål, 12 st böcker under året men inte nödvändigtvis en i månaden. 

Fyrmästaren
Min första lästa bok för 2019 blev Fyrmästaren av Anna Ihrén, den fjärde boken i deckarserien Morden på Smögen. 
Dottern till den amerikanska ambassadören hittas mördad. Det är en analytiker inom polisen som hittar henne. Snabbt sätts en stor utredning igång och det visar sig att analytikern är mer inblandad än att bara vara den person som hittar kroppen. 
När jag läste första boken i serien såg jag fram emot att läsa de andra böckerna i serien. Sedan vet jag inte om det berodde på att jag var stressad att läsa ut böckerna innan månaden tog slut men jag tyckte inte att de var lika bra (Del 2del 3). Så jag hade lite blandade förväntningar på den här boken men blev faktiskt positivt överraskad i början av läsningen. Jag tyckte den var intressant, bra och spännande men mot slutet kändes det som det blev lite för mycket trådar som visserligen bands ihop men att de inte höll ihop, historien blev platt på något vis men ändå var det spännande och jag ville få reda på hur allt hängde ihop. 
En bok med en del toppar och en del dalar. Men det har ändå varit fin läsning! Och jag kommer läsa den fjärde delen också. 
Och vad har då boktiteln med storyn att göra? Jo, man får följa en fyrmästarfamilj parallellt med den andra historien och tillslut vävs det ihop.

Kommentera