Lite djupare

Att ge veckans ros

Det kan verka lite tillgjort, kanske lite väl mycket, lite speciellt och lite gammaldags att ge någon veckans ros? Eller kanske lite extremt, något som man inte gör allt för mycket? Eller kanske något bra?

Jag har tänkt på det, det senaste; hur lätt det är att bara springa på livet och göra det man måste göra och man möter många människor som är fantastiska. Det är människor som ställer upp, som hjälper till på olika sätt eller som bara ler på bussen.

Och jag tänker att ibland är det så att vi kanske tar sådant förgivet? Eller så märker vi inte ens det för vi är så upptagna? Ibland har i alla fall jag så mycket att göra så jag hinner inte vara tacksam för det jag får eller det som människor gör för mig.

Men jag tror att vi mår bra av att försöka vara tacksamma och att känna tacksamhet (för det betyder att vi verkligen tar till oss det andra människor gör för oss). Och jag tror vi människor mår bra att visa för någon annan att vi är tacksamma för det de gör. Det är lite som att ge bort en present – vi blir glada att få ge bort något.

Det kan vara så lite en person behöver göra för att denna tacksamhet skall kunna uppstå. Det kan vara ett leende man fick från någon eller så kan det vara någon som hjälpt till med något.

Så jag tänker att det kanske kommer dyka upp lite >>veckans ros<< här och där. För att visa tacksamhet och för att uppmuntra varandra att verkligen se hur mycket det är vi får av varandra. För jag tror det är viktigt.

 

Kommentera