Vardag

Att vara i stugan

Det är en tjusning att vara i stugan, det är väldigt speciellt. Det är lite trångt, visserligen har alla eget rum men vissa av rummen är nästan högre i tak än de är breda. Det är en frihet att vara i stugan även om det från början kan verka väldigt jobbigt och tråkigt.

Det som många kan förvånas över att är att vi inte har något rinnande vatten här. Istället hämtar vi (ehm kanske mest pappa och min bror) vatten i en brunn. Detta gör att det ibland kan ta lite längre tid att duscha och diska – man måste planera lite. Men det brukar inte vara något större problem under sommaren för vi badar så pass mycket i sjön så vi känner oss aldrig smutsiga och tiden finns ju att diska med en gång. Vi har ett superfräscht dass, det tycker i alla fall jag och jag upplever aldrig att det är äckligt. Det är en liten speciell känsla att leva så.

När jag är ute i stugan är jag utomhus betydligt mycket mer än när jag är hemma. Här är inte frågan ”regnar det eller inte?” Utan frågan är mer ”hur mycket regnar det?” För även om det regnar lite – så är man ute. Dessutom kommer man ju ut ganska med en gång på morgonen för ”toaletten” är ju i ett annat hus.

Här kan jag vara, i längre eller kortare perioder. Det är inte stugan i sig som gör att man vill åka härifrån utan det är mer att efter ett tag så blir man lite trött på att leva så nära inpå de i familjen. Då är det skönt att komma ifrån, träffa vänner och sedan komma tillbaka igen.

Att vara i stugan ger en frid och en liten känsla av frihet som är svår att få där hemma

One thought on “Att vara i stugan

Kommentera