Vardag

Veckans ros

Veckans ros går till en person som har stöttat mig den här veckan.
Inte bara en gång utan många gånger.

Veckans ros går till en person som har hjälpt mig den här veckan.
Inte bara en gång utan många gånger.

Veckans ros går till en person som har fått mig att skratta den här veckan.
Inte bara en gång utan många gånger.

Tack!

Vardag

Dagens ros

Jag vet inte riktigt hur jag skall skriva det här. Jag har försökt att skriva inlägg om det här men aldrig lyckats, det har bara blivit ord som tillsammans blivit goja utan någon betydelse. Och jag tycker det här är jätteviktigt.

Så därför väljer jag att göra så här:

Dagens ros går till Spiderchick för att hon är en fantastisk förebild. Världen behöver fler sådana människor!!

Vardag

Dagens ros

Dagens ros går till tjejen/kvinnan i receptionen där jag tränade idag,
för  grymt trevligt bemötande!
Man blir alltid lika glad av att komma till ett nytt ställe
där man känner sig välkommen och man får lov att ställa de frågor man vill.
Nu kommer jag garanterat åka dit igen!


För den som inte tycker om att komma till nya ställen är det här guld värt!

Lite djupare

Att ge veckans ros

Det kan verka lite tillgjort, kanske lite väl mycket, lite speciellt och lite gammaldags att ge någon veckans ros? Eller kanske lite extremt, något som man inte gör allt för mycket? Eller kanske något bra?

Jag har tänkt på det, det senaste; hur lätt det är att bara springa på livet och göra det man måste göra och man möter många människor som är fantastiska. Det är människor som ställer upp, som hjälper till på olika sätt eller som bara ler på bussen.

Och jag tänker att ibland är det så att vi kanske tar sådant förgivet? Eller så märker vi inte ens det för vi är så upptagna? Ibland har i alla fall jag så mycket att göra så jag hinner inte vara tacksam för det jag får eller det som människor gör för mig.

Men jag tror att vi mår bra av att försöka vara tacksamma och att känna tacksamhet (för det betyder att vi verkligen tar till oss det andra människor gör för oss). Och jag tror vi människor mår bra att visa för någon annan att vi är tacksamma för det de gör. Det är lite som att ge bort en present – vi blir glada att få ge bort något.

Det kan vara så lite en person behöver göra för att denna tacksamhet skall kunna uppstå. Det kan vara ett leende man fick från någon eller så kan det vara någon som hjälpt till med något.

Så jag tänker att det kanske kommer dyka upp lite >>veckans ros<< här och där. För att visa tacksamhet och för att uppmuntra varandra att verkligen se hur mycket det är vi får av varandra. För jag tror det är viktigt.

 
Vardag

Veckans ros

Veckans ros går till: Pappa.

För att han i tid och otid alltid ställer upp. Han har ett tålamod över det vanliga och han vill alltid hjälpa till. Är det någon gång som jag behöver hjälp ringer jag oftast till pappa och han är alltid villg att vara med och lösa problemen. Han ger mig en trygghet i livet. Han är en utav de personerna som jag ser upp till mest. Därför får han en ros.


Foto: Jennifer Sten