Vardag

Tankar om humör

I kväll har jag ägnat ungefär 45 minuter åt att skriva ett inlägg, skulle trycka publicera men kände att nej, något känns fel. Det kändes helt enkelt inte helt bra att publicera det där inlägget. Så jag gjorde inte heller det.

(Nu kanske ni blir intresserade av inlägget men det var inget speciellt utan en del frustration och min erfarenhet är att jag inte vill skriva saker när de färska utan låta dem marineras lite. Det var förövrigt Corona-frustration så inget jättespännande direkt…)

Men det här med att lyssna på de där känslorna. Det tycker jag är viktigt. Jag tänker att det är respekt mot mig själv att i detta läge inte trycka på utan ta mig en funderare: Vad är anledningen till att detta inte känns bra. Visa respekt för känslan, bearbeta den så jag vet vad den handlar om. Ibland kan det visa sig att det handlar om osäkerhet eller att jag behöver gå utanför min trygghetszon eller, som i det här fallet, att det inte kändes rätt.

Jag har alltid tyckt att det är viktigt att känna mig själv. Och nu gjorde jag ju det men annars så tycker jag överlag att jag känner mig själv sämre nu än för några år sedan. Jag reagerar på ett helt annat sätt över saker nu än då, jag har extremt mycket mer känslor nu eller nej, inte känslor utan snarare humör. Jag är inte alls lika tålmodig och känner många gånger att jag inte har lika bra koll på mitt humör. Tidigare har jag sett mig som en person som känner sig själv, numera är jag mer osäker på om jag verkligen gör det.

Jag funderar på hur det kommer sig? Vad är skillnaden nu mot då? Varför har jag mer humör nu än då? Är det biprodukten av något annat positivt? Eller har min kontroll på känslor och humör försvagats? Och är det egentligen så negativt som jag känner att det är?

Detta är tankar jag har lite då och då och jag har inte svar på dem, för jag vet inte. Det är inte så att jag tappat bort mig själv helt och hållet men ja, något är annorlunda.

Det var kvällens funderingar det. Något som är sig lika likt då som nu är att jag skjuter på saker… så nu skall jag avsluta det här och genomföra mitt träningspass som jag borde ha gjort redan klockan halv sex.

Hoppas ni har en fin kväll!

Kommentera