Vardag

Min första semesterdag

Det blir lite märkligt det här nu, att dela bilder från min första semesterdag när jag precis har börjat jobba igen (visserligen bara en vecka men ändå). Till mitt försvar: Jag inte vill skriva innan eller under tiden jag är iväg och campar/tältar på grund av att det skulle kännas lite läskigt att alla skulle veta var jag är någonstans när jag sover ensam. Så min tanke var helt enkelt att skjuta på alla inlägg några dagar så att ni skulle få läsa om det jag precis gjort, under tiden som jag hittar på nya saker som jag kan berätta för er sedan efteråt.

På detta sätt skulle jag få berätta om allt roligt jag gör utan att behöva berätta var någonstans jag befinner mig för stunden. Det var en god tanke, som jag håller fast vid, problemet var bara att de där inläggen aldrig blev skrivna… förrän nu.

Nåja, här kommer i alla fall en återblick av min första semesterdag – och ja, jag tycker den dagen förtjänar ett eget inlägg för det var en väldigt bra dag!

Jag inledde min första semesterdag med att gå upp klockan 06.30 för att åka till bilverkstaden för att laga bilens ac. Eftersom jag redan hade fått en extra ledig dag på fredagen pga midsommar så kändes det inte så jobbigt att gå upp samma tid som vanligt, trots semester.

Efter att ha lämnat in bilen blev jag upphämtad av bästa Bella och vi åkte sedan mot Kungälv där hon tog en sväng om tandläkarstolen och jag gick hem för att byta om till träningskläder. Sedan for vi mot gymmet där vi körde ett roligt överkroppspass.

Efter träningen gick vi för att spana in vattenmelonderna, Bella köpte en modell liten, ja alltså i förhållande till de som fanns att välja mellan, hon köpte myyyycket melon! Jag själv nöjde mig med en modell mini, som inte ens var värd att ta med på bild.

Efter detta gick vi till Surdegsbageriet för att köpa oss frukost, denna gång blev det goda surdegsfrallor som vi sedan åt i skuggan. God frukost i skuggan när det är 27 grader utomhus, efter att ha tränat med sällskap av en fin vän – kan det bli mycket bättre?

Efter att ha ätit upp frukosten körde Bella mig hem precis lagom till att min syster anlände. Vi hade nämligen bokat upp en “Min syster hjälper mig att gå igenom saker jag borde slänga i förrådet-dag”. Jag har skrivit om det innan (här kan ni läsa om detta, om ni är intresserade) men min syster och jag är rätt olika när det kommer till att spara/slänga. Även om jag tycker jag har blivit bättre med åren så tar jag ändå ibland hjälp av henne ibland.

Packade ner melon och Pepsi Max som serverades med jämna mellanrum, ja, det är viktigt att se till att ens gravida syster är nöjd, vilar sig ordentligt och skall jag vara ärlig så gäller det även den ogravida systern för att hålla humöret uppe så att det inte blir tjaffs när den ena vill slänga och den andra spara.

Efter några timmar i källaren hade vi plockat ihop en hel del saker som skulle slängas utan att överhuvudtaget haft några rejäla diskussioner. Min syster fick sin vilja i vissa situationer och jag i andra. Förrådet var i alla fall mer rymligt efteråt – vi båda var nöjda.

Efter detta körde min syster mig tillbaka till verkstaden där min bil, med fungerande AC stod och väntade på mig. Hämtade upp bilen och sedan for jag mot Matilda för att spana in hennes nybyggda hus som de precis hade flyttat in i. Där blev jag bjuden på både en rundvisning och middag – så fint!

Vilken första semesterdag! Häng med två kollegor/vänner, träning, lagad AC, häng med syster, mer plats i förrådet och en fin sommarkväll. Jag var väldigt, väldigt nöjd när jag kom hem den kvällen.

Kommentera