Bullet Journal

2021 Bullet Journal setup

(Det här är ett inlägg om Bullet Journal. För er som verkligen inte är intresserade av Bullet Journal men gillar naturbilder kan i stället få lite fina bilder HÄR).

Idag har jag tagit mig ut från min sköna julbubbla en liten stund för att fixa min Bullet Journal inför nästa år och i dag tänkte jag dela med mig av lite bilder. Jag har tidigare delat mig med hur mina månadsupplägg ser ut, länkar till detta i slutet av inlägget, men i dag tänkte jag dela med mig hur mina förstasidor i varje bok ser ut.

I början av varje bok så kommer det sidor som mer är övergripande för den här boken/det här året. En del saker är desamma bok genom bok, en del är nykomlingar och visar sig inte vara så bra att det stannar och vissa saker dyker upp i lite böcker här och var. Det är väldigt spännande att bläddra igenom de olika böckerna och se vad som är med i varje bok.

Inget mästerverk eller 100% fantastiskt

Låt mig först bara få säga att sidorna från mina böcker inte är något som kommer dyka upp som inspiration på Pinterest rent utseende eller mästerverksmässigt. Det är många andra där ute som gör väldigt vackra upplägg och set ups i sina böcker och visst, det gör lite ont i hjärtat att inte kunna göra det lika vackert men jag är extremt glad att min överpresterande hjärna har accepterat att det är funktion vi använder oss av. Jag använder boken för att kunna tillfredsställa det där planeringsbehovet jag har, få ordning på mina rutiner och ge mig själv möjlighet att sitta ner då och då. Att måla fina bilder till, försöka få fina rubriker vackert textat – det har jag gett upp för länge sedan. Så se det här som inspiration för upplägg, inte layout.

Här kommer i alla fall de 20 första sidorna i min första bok för 2021.

Index och start för 2021

Att ha ett index i början av boken är bra! I min bok på jobbet är det ett måste, det är sådan hjälp att följa upp mötesanteckningar mm från olika möten som ändå har samma tema, då noterar man bara detta längst fram i boken och det gör inget om det är flera sidor emellan, med hjälp av indexet hittar jag ändå. I min bok här hemma använder jag det inte lika flitigt men det är ändå värt att ha med!

Låt oss köra i gång med 2021!

Future Log

Sidan 2 och 3 består av Future Log, här skriver jag upp alla datum och saker jag skall göra framöver. På så sätt kommer jag ihåg något jag behöver göra i september utan att behöva flytta med det månad för månad. Detta är helt och hållet inspirerat av Ryder Carroll och jag tycker det är skönt att ha ett upplägg över hela året i början av boken.

Tips för livet

Sidan 4 och 5 består av två tipssidor och jag måste säga att jag tycker om de här sidorna! Varje år skriver jag upp saker som jag märker att jag mår bra av, som gör livet mycket eller lite enklare. Jag skriver upp kunskaper om mig själv eller livet. Det är allt från ”Gå ut i skogen – det mår du gott av” eller ”Du trivs bra att göra saker på semestern” för att inte glömma ”Vaniljkvarg i havregrynsgröten – det är fina saker det”. Och så en del saker om att dricka vatten och annat som får min dag/liv att fundera lite bättre.

När sedan ett år är slut så flyttas det till sidan ”tips från tidigare”. Så på min sida ”Tips från tidigare” finns nu tips från 2019 och 2020. I framtiden kanske det inte bara räcker med ett blad för ”Tips från tidigare”.

Önskan och mål 2021

Sidan 6 och 7 består av två sidor med saker jag vill göra under 2021. ”2021 vill jag…” är mer tänkt att jag skall skriva ner sånt som jag vill göra för att sedan under ”mål 2021” strukturera upp det lite mer. Att ha hur många mål som helst känns inte hållbart i längden men att bara ha saker lösa utan att sätta specifika mål är inte heller bra. Så tanken är att jag fritt skall få spåna vad jag vill under 2021 och sedan ta ut några av dessa punkter och fokusera på detta. De andra sakerna få vara bonussaker under året.

Det här två sidorna kompletterar varandra och det kommer också i framtiden blir väldigt roligt att gå tillbaka och läsa om saker jag ville år 2021.

Träningsönskan och Träningsmål 2021

Sidan 8 och 9 är egentligen exakt samma sak som tidigare uppslag, jag har helt enkelt gett ett eget upplägg till träningen. Då jag har stora delar av min träningsdagbok i min Bullet Journal så vill jag ändå ha detta på ett eget uppslag så att det blir tydligt vilka träningsmål jag har utan att det andra är i vägen.

Att Göra och födelsedagar

Sidan 10 består av en sida där jag skriver upp jag att göra. Det är saker som inte är så viktiga att göra/komma ihåg så att de hamnar under Future log men ändå saker som jag tycker är värt att skriva ner. Det kan exempelvis vara att gå igenom två kartonger i källaren, städa ur det där skåpet, strukturera om i den lådan. En sida jag kan titta i en regnig semesterdag helt enkelt.

Sidan 11 är mitt födelsedagsuppslag, här skriver jag ner alla födelsedagar jag skall komma ihåg. Sedan brukar jag föra över dessa i mitt månadsupplägg.

Sparkonton

Sidan 12 och 13 är mina sidor för sparande. Jag har inte riktigt kommit på ett riktigt bra upplägg ännu men på sidan 13 skriver jag i alla fall ner större utgifter och lite större sparande. Tanken med sidan 12 är att jag skall ha någon form av översikt på mitt ena sparkonton där jag har ”öronmärkt” vissa belopp till vissa saker. Svårt att förklara, svårt att få ett bra upplägg men jag kommer nog komma på något.

Jag lovar att visa när jag kommit på något bra upplägg!

Fakturor

Uppslag 14-15 består av en just nu tom sida och en överblick av mina fakturor. På uppslaget med mina fakturor så skriver jag ner alla betalningar jag har löpande. Det är hyra, el, fiber osv. Sedan skriver jag beloppet och vilket betalsätt samt om det är månadsavgift eller årsavgift osv. Sedan sätter jag en liten markering varje månad när betalningen är gjord. På detta sätt håller jag koll på att alla betalningar blir gjorda. Detta är speciellt skönt på de fakturor som bara dyker upp varje halvår eller år. Då vet jag när de skall komma och jag håller koll på att jag har betalat dem.

Sidan 14, ja den kommer antingen vara en utökning av föregående uppslag eller så kommer jag skriva ner vilket datum alla mina streamingtjänster har just nu. Eftersom de betalas var 30 dag så flyttas datum lite då och då och då är det skönt att bara få fångat upp ungefär var i månaden dessa belopp kommer.

Piano och motorolja

Kan ses som två saker som inte passar ihop och de hör inte heller ihop de minsta, de fick bara uppslag efter varandra. Piano-uppslaget har hängt med ett tag nu och ekar fortfarnade lika tomt men jag envisas med att ha med den för någon gång måste jag komma igång och öva piano igen. Tanken är att jag skall göra en markering för varje gång jag övat piano i 15 minuter. Övar jag 30 minuter blir det två markeringar. Jag vet att jag tidigare har kommit igång ordentligt med pianospelande genom att bara öva korta stunder då och då, därför envisas jag med att ta med detta upplägg i varje ny bok.

Sidan 17. Efter en ”liten” incident när jag lämnade in bilen på service förra gången där de påstod att bilen var helt utkörd på olja, något jag tyckte var extremt märkligt eftersom den fungerande finfint när jag körde dit den men den tydligen hade krånglat redan från början för dem… i alla fall… efter detta så har motoroljan fått en egen rubrik i min bok. Här skriver jag upp när jag kontrollerat oljan och hur status var. (Än så länge så har den varit full varje gång…)

Motoroljan behöver inte en hel sida så är det fler saker jag behöver hålla koll på så kan jag lägga till rubriker här i så fall

Dagliga rutiner

Det här upplägget finns inte med i mina andra bok 2020. Det var dumt för mina kvällsrutiner, ja de finns knappt längre. Så nu har jag lagt tillbaka detta upplägg i den här boken. På sidan 18 skriver jag ner vad jag skall göra på kvällen/morgonen och sedan på sidan 19 skriver jag ner alla rutiner och så kan jag bara bocka för att jag gjort dem. Detta är enbart för att lura mig själv, får jag bocka för något är det mycket större chans att jag göra det…

Att detta upplägg är lila, sparande orange och fakturor grönt beror på att dessa uppslag alltid har haft dessa färger och då är det skönt att behålla dessa färger även nu senare, det är enklare att hitta på så vis – jag brukar sätta tejp på kanterna med samma färg nämligen.

Saker med Helena

Så var det sista bladet innan januari startar och det är upplägget där jag skriver saker som jag och min kära vän/syster Helena antingen skall göra eller skall prata om. Vi pratar ofta men är minst lika ofta vi båda är trötta och inte orkar skapa något djupare eller orkar göra saker. För att inte glömma de saker vi vill göra så skriver jag upp det här på detta blad. Man kan säga att listan har blivit längre pga Corona-året men tänk så mycket roligt vi har framöver.

Det var mina 20 första sidor i bok 1 för 2021. Det är alltid lika roligt att påbörja en ny bok och det skall bli väldigt kul att få fylla i alla de här första sidorna nu för att sedan påbörjan januari 2021.

Jag hoppas ni kanske kan få lite inspiration för någon del i livet, även om det nödvändigtvis behöver vara just Bullet Journal.

Här kan du läsa om mina två tidigare inlägg om Bullet Journal:

Bullet Journal: Introduktion
Åh! Jag måste bara få berätta om hur bra jag "trivs" med …
Bullet Journal: Mitt upplägg
I ett tidigare inlägg introducerade jag er till min Bullet Journal och …

Bok 1 2021 tillsammans med 2020 (grön och svart) och 2019 (rosa)

Kommentera