Mat och sånt

Blomkålssoppa och Mera Vego

I måndags var det dags att äta en vegetarisk måltid eftersom det var måndagens lucka i julkalendern. Att vegetariskt är inget jag direkt kan skryta med även om jag många gånger önskar att jag kund det. Det finns så många anledningar till att äta vegetariskt. Men jag börjar långsamt och börjar lite smått då och då. 

I måndags gjorde jag i alla fall en Blomkålssoppa som jag hittat i en bok som jag kommer tipsa om senare i det här inlägget. Den är god, tar inte så lång tid att fixa till men tar en stund att koka upp och passar alldeles utmärkt nu när det är vinter och kallt utomhus. 

Receptet har jag som sagt hittat i boken MERA VEGO av Sara Ask och Lisa Bjärbo. Den är så vacker den boken. Jag kan sitta och kolla i boken och kolla på alla bilder flera gånger i veckan bara för att den har så vackra bilder. Och så drömmer jag mig bort lite att jag äter mer vegetariskt och faktiskt tycker det är gott. 
 
Boken har olika delar. Det är allt från recpet en kaos dag när det måste gå fort att få maten klar till måltider för helgen då man kanske har lite mer tid. I boken finns också lite småtips här och var. Allt för att hjälpa till att äta mer vegetarisk. 
 
En bra julklapp eller bara ett köptips till den som vill äta mer vegetariskt eller vill få variantion i sin vegetariska kost. Ett hett tips helt enkelt!
 

Så vacker bok!
Soppan från boken

Kommentera