Lite djupare

Pianokänsla

Att gå och lägga sig sent och få en timmas mindre sömn är inget bra om man vill ha ork och humör nästa dag. Men det verkar vara mycket bra om man vill få lite pianokänsla

Den är tillbaka, eller iallafall för idag. Pianokänslan. Fingrarna är lätta och inte alls så tunga som de varit de senaste veckorna. De kan flyga/flyta på pianot. Jag har saknat det!! Saknat det grymt mycket, att bara kunna sitta ner och spela och faktiskt få det att fungera och få den där känslan. Jag hoppas känslan inte försvinner för jag behöver den nu om jag skall få ett bra betyg i piano. Men egentligen spelar det ingen roll just nu, för jag vet att den finns där och jag vet att det kan låta bra. Det är huvudsaken.

Ååh, som jag har saknat det!! Har fått sår på min ena tumme, vi är tillbaka till tider för några år sedan – då jag spelade som mest piano. Då kunde jag ha sår på tummarna hela tiden eftersom jag spelade så mycket. Anlendingen till såren då var att jag envisades med att spela med långa naglar (min pianolärare gav upp jag vann…fast har faktiskt ändrat mig lite…) och det gick då, på mitt lilla egna vis. Men sen så i höstas så bestämde jag mig för att nu skall jag få klart det här betyget i piano och satsa på det och då blev det så att jag började ha korta naglar. Men nu..när jag inte spelat så mycket så har jag valt att behålla lite längre naglar för det fungerar så bra att spela gitarr då, iallafall med ena handen.

Så, nu är det som gamla tider igen, sår på tummen. Inget farligt, inget som syns så tydligt det svider mest lite. Men det är härligt!! 

Det är mycket som är riktigt bra nu (bla det här) och jag känner mig glad. Som jag nog har sagt så är det inte den där lyckan som i skratt utan mer lyckan, glädjen som ger lite lugn och lite ork att ta tag i saker. Jag hoppas jag kan ta med den till skolan. Men skolan är inte förräns imorgon. Nu skall jag njuta av söndagkväll och gå lägga mig och bara vila och njuta.

Kommentera