Lite djupare

Tystnad, något man borde uppskatta mer?

Tystnad, något som jag borde lära mig att uppskatta mer. Jag tror faktiskt det är lite nyttigt även om det kan vara lite jobbigt, precis som det är jobbigt att vara tyst. Det är också något jag borde uppskatta mer och ångrar att jag inte gjort, alltså vara tyst och lyssna till andra mer. Tänk så mycket jag kan ha gått miste om genom att jag har pratat på som värsta ja, något.

Ja som till exempel inlägget jag skrev igårkväll. Det är visserligen inte pinsamt och det är inte heller något som avslöjar saker om mig som ingen annan borde veta. Men ligger det så mycket vett eller ja något sånt i det? Tankarna är kanske bra till en början men ja, annars är det bara flum allting. Jag vet inte vart jag vill komma mer än att jag borde lära mig att uppskatta tystnaden lite mer och att lyssna mer. Jag kan ha missat så mycket.

Jag minns att jag var på ett seminarium en gång på ett läger och då var det en kvinna som pratade om det här på något sätt. Det är så lätt att när andra pratar så sitter vi och lyssnar halvt medan vi också fundera ut på vad vi skall svara när personen pratat klart. Man lyssnar inte till vad personen verkligen vill få sagt, vad som ligger bakom orden, vad som finns mellan raderna.

Nu får man inte tolka det här som om jag inte tycker om människor som pratar mycket eller så, absolut inte!! Jag tycker om det mycket! Utan det är min egen inställning, hur bra lyssnare är jag? Och jag menar inte heller att man inte skall prata. Utan jag tänker mig att är man två personer som pratar med varandra och den ena ger den andra full uppmärksamhet när den andre pratar, då tror jag att man får det tillbaka. Eller, jag kan ha helt fel?

Jag önskar iallafall att jag många gånger hade varit tyst och inte sagt så mycket, tagit till vara på det jag hade, njutit av det. För det är så lätt att det bara försvinner och man inte kan göra så mycket för att det skall komma tillbaka. Framförallt kan man inte prata tillbaka det.

Nog om det!
Jag började den här morgonen med den här låten.
Tänkte dela med er och önska er en mycket bra dag


Kommentera