Lite djupare

Tvätta bort alla jobbiga tankar

Jag är fortfarande uppe, vilket inte är så farligt men ändå. Har jag pluggat psykologi? nejdå. Har jag gjort annat som jag borde göra? nejdå. Har jag gjort sådant som jag inte borde göra? jadå! (mer om det får ni veta imorgon)

Jag har funderat på hur lätt det är att man går runt och tänker negativa tankar hela tiden. Jag tror jag skulle vinna många medaljer i den grenen!! Det är jättesvårt att bli av med dem men så funderade jag på det, hur mycket anstränger jag mig egentligen för att bli av dem? Eller lägger man energi på att fortsätta i dessa tankebanor.

Jag tänker mig att det finns så många saker vi gör i livet där vi kastar bort sådant vi inte vill ha. Vi slänger papper i papperskorgen (eller pappersåtervinningen) när man skriver fel. Man slänger brev/reklam som man inte vill ha. Om man får fläckar på tröjan så försöker man tvätta bort den – för man inte vill ha den. Det finns så mycket som vi skulle kunna använda som “symboler” för att vi få bort dessa negativa tankar.

Det är nog en sådan sak som gör att jag tycker om träningen så otroligt mycket. Framförallt när jag är i träningshallen och har tränare. Då har jag bara en sak jag måste fokusera – det som jag skall göra träningsmässigt just då. Alla andra tankar får jag ta före och efter träningen. Och det är så otroligt skönt!! Att för kanske två timmar slippa oroa sig över personer, jobb, saker som man borde göra, allt sånt där. Det hjälper för stunden men inte hela tiden.

Därför borde jag komma på något nytt sätt.
Som ja, när man tvättar av sig sminket på kvällen så vill man få bort det och tvätta rent ansiktet. Likaså kan man göra med de dåliga tankarna. Låt dem följa med i tvätten. Så dagens jobbiga tankar inte följer med in på kvällen. Eller på morgonen, låt de jobbiga tankarna vara kvar i pyjamasen och ta inte med dem under dagen.  eller ja, skriv ner tankarna på ett papper, gå ut och elda upp dem. Det tycker jag låter mysigt (tro nu inte att jag är pyroman…jag tycker bara det verkar vara en trevlig känsla…)

vad vet jag? Jag vet bara att tankar är jobbiga och att jag mår så bättre utan jobbiga tankar. Därför skall jag nu gå och tvätta bort alla jobbiga tankar.

Godnatt 🙂

Kommentera