Vardag

Vardagsglädje

Klockan är 22:34. Jag sitter med en kopp te vid min sida och skriver det här. Egentligen vore det bättre att klockan bara var 20:34 men den här dagen har varit så bra så jag ville så gärna dela med mig av den. Dessutom är jag ändå lite för mycket uppe i varv för att komma till ro och somna nu med en gång.

Den här helt vanliga vardagen, jobbdagen har gett mig så mycket glädje, trots att det bara är helt vanliga saker.

När klockan ringde 06.00 gav jag mig själv tillåtelse att sova till 06.30. Så jag blundade och vaknade igen nästa sekund av att klockan ringde igen. Det var den snabbaste halvtimma jag någonsin upplevt i mitt liv. Typ. Jag överdriver men ni förstår känslan. Tillslut kom jag i alla fall upp och fixade mig i ordning inför jobbet och började gå alldeles i lagom tid.

Och var fint det var att komma tillbaka till jobbet! Att träffa kollegor och ja, faktiskt få jobba igen. Semesterhjärnan har inte riktigt gått över till jobbhjärna och det kommer nog ta några dagar för mig att ställa om och gå från typ noll bollar i luften till 100 bollar i luften igen, men det kommer. Det var i alla oerhört roligt att vara tillbaka! Dagens glädjepunkt nummer 1.

Efter jobbet pratade jag i telefon en bra stund, ett mycket roligt och välbehövligt samtal! Det är så roligt att prata med en person som man ena stunden pratar om typ godis för att i nästa stund prata de djupaste av känslor. Jag var väldigt glad efter detta samtal. Dagens glädjepunkt nummer 2.

Även om jag blev lite sen efter det där samtalet så åkte jag ändå iväg för att träna styrka på vallen. Och det blev visserligen en lite småkylig kväll där på vallen men ändå skön! Jag körde ett gäng olika styrkeövningar men fokuserade mest på marklyft och körde en del ettor. Hamnade till slut på en vikt som jag ändå kände mig nöjd med, det är väldigt bra med tanke på hur lite marklyft eller egentligen tyngre styrketräning jag kört det senaste och för att vara min kropp/rygg. I vilan solade jag ansiktet i kvällssolen. Helt klart glädjepunkt nummer 3

Och nu sitter jag här hemma, vid mitt bord, med min kopp te och har fixat i ordning alla de där småsakerna jag skulle göra i kväll. Jag har diskat, vattnat blommor, gått ut med skräp, fyllt i min bok och skrivit ner dagens träningspass i träningsdagboken. Ni vet sådana där småsaker som jag andra kvällar verkligen inte orkar med. Men i kväll har jag gjort allt det där. Glädjepunkt nummer 4.

Det här inlägget är nu alldeles strax slut och jag skall få krypa ner i min säng och sova. Jag kommer somna trött men glad.

Nu kanske ni inte tycker att jag ser särskilt glad ut på den här bilden, det är för att jag är koncentrerad inför ett av lyften. Det hade kanske passat bättre med en lite gladare bild men ville ta en bild från den här dagen så det fick bli denna.

Kommentera