Vardag

Jag kommer sakna shortsen

Jeansshortsen är mer slita nu än innan semestern och träningsshortsen mycket mer använda. Knäna är mer solbrända än underbenen efter mina promenader i skogen med höga strumpor. Är det något jag kommer sakna nu när semestern är över så kommer det att vara att strosa runt i shorts hela dagarna.

Det är något med den här stunden. Den där stunden när du börjar avsluta den sista dagen på din semester för att i morgon återigen börja jobba. På ett sätt vill jag dra ut på det, inte riktigt tillåta att semestern är slut men samtidigt så vet jag att jag tycker det är roligt att jobba, träffa min kollegor och att jag mår bra av rutiner. Ni vet, den där blandade, dubbla känslan.

I min bok har jag ett ”semesteruppslag” med rubriken semesterdagbok. Där har jag skrivit en rad, ibland lite mer, om dagen. En kort beskrivning för var dag, vad jag har gjort. Jag är glad att jag skrivit ner, att jag kan gå tillbaka. Att jag tagit vara på dagarna.

Jag insåg i veckan att jag är van vid att sommaren också tar slut när jag börjar jobba igen eftersom jag de senaste åren mest har haft sen semester men att det i år inte alls är så. Det är halva sommaren kvar, det är mycket kvar. Denna insikt gjorde det lite lättare för mig. Nu ser jag fram emot jobb, träning, sol och naturen i en fin kombination.

Jag kommer sakna shortsen men klänning, jobb och kollegor – Det är inte så fel det heller.

Kommentera