Vardag

Tjuv- och mjukstart av höstträning

I kväll känner jag mig glad i hjärtat. Anledning till denna lilla glädje: Jag har tjuvstartat uppbyggnadssäsongen. Trotsade trötthet och huvudvärk gav mig ut på ett lugnt pass i skogen.

För de andra ungdomarna har tävlingssäsongen precis avslutats och de har nu vila och egenträning. Är det något jag verkligen inte behöver så är det vila! Neh, det har varit mer vila än träning det senaste.

Av just denna anledning tjuvstartade jag uppbyggnadssäsongen redan nu, allt för att vänja kroppen vid träning så smått. Jag startade mjukt med några lätta intervaller och oj så inte explosiv jag var. Benen var stumma och mina baksidor har gått in i en chock efter gårdagens gympass ”så det räcker inte med att vi är korta och ihopdragna? Vi måste alltså arbeta också?” Skulle jag tänka mig att de hade sagt om de kunde prata. Nu kan de inte de men sura och stela – de kan de minsann vara!

Aja, ett lätt pass för att väcka kroppen vid liv, vänja huvudet vid träning och få den där känslan av uppbyggnadassäsong. Det är en väldigt fin känsla och jag längtar redan till i morgon!

Så, jag hoppas det blir en del träningsinlägg här nu framöver, för det betyder ju att jag tränat men jag lovar att variera mig och skriva om annat också!

Nu skall jag försöka sova – en av nackdelarna med att vara glad efter träning. Det är rätt svårt att komma ner i varv och somna. Men kul med smakprov på uppbyggnadsträning, det är det!

Kommentera