Vardag

En tältnatt

I onsdags packade jag äntligen ihop mina tältsaker igen och åkte iväg.

Jag hade först tänkt åka till ett annat ställe än förra gången men så tänkte jag efter och insåg att jag nog ville åka tillbaka det ställe jag var på förra gången ändå. Här vet jag att jag får både morgon- och kvällssol. Jag har nära till ett bra badställe, det finns bra ställen att ställa stormköket på och framförallt: Jag visste att det skulle finnas skugga vilket kändes viktigt när det skulle bli så varmt.

Så jag åkte helt enkelt tillbaka till det stället där jag tältade förra gången.

Här är min tältplats

Det kändes så oerhört skönt att vara ute och tälta igen. Jag har hittat den perfekta kombinationen av ”lyx” och camping och njöt verkligen totalt under dygnet jag var ute. Att går runt där i ”skogen” i mina flipflop (jag vet… inte bästa skorna men det får vara ok för nu), känna doften från sjön. Att bara vara ute i naturen.

Utsikt över pöl och sjö

Första dagen slog jag upp tältet och fixade med saker runt omkring. Jag badade och lagade mat. Satt i solen eller skuggan och läste. Framåt kvällen fixade jag halloumiburgare och satte mig i kvällssolen och åt denna. Njöt av kvällen och den fantastiska vackra lilla sjön, tog ett kvällsbad (i den ”stora” sjön) och gick sedan och la mig.

Förbereder halloumiburgare
Halloumiburgare
Sitter vid tältet och har kvällssolen i ögonen
Så stilla och så vackert

Nästa morgon vaknade jag och insåg att jag sovit betydligt mycket bättre än förra gången och så tog jag ett morgondopp innan jag fortsatte dagen med en promenad och mycket slappnade i skuggan. Lite mat och sedan framåt eftermiddagen/kvällen packade jag ihop allt och åkte mot stugan.

Vacker morgon vid stilla sjö

Det här med tälta: Det är verkligen min grej!

Blir lycklig varje gång jag ser mitt tält
Vardag

I natt har jag tältat!

Ja! I natt har jag tältat!

Först var min plan att tälta den här helgen, sedan började det att blåsa en massa och jag vaknade extremt trött igår. Då la jag planerna på is. Sedan så helt plötsligt igår så vände jag helt, packade allt och åkte iväg.

Första stället jag tänkte sova på var det redan ett tält, andra stället var det också folk. Då blev jag lite deppig. Sedan kom jag på att jag kunde sova på andra sidan vägen om det andra stället och så hittade jag min plats, satte upp tältet, njöt av kvällssolen och lagade mat (hann tyvärr inte äta maten i kvällssolen).

Jag skall nu erkänna två saker i det här inlägget. Det första kommer här (1): Jag tycker det var rätt svårt att hantera trangiaköket i den här blåsten och även torkan. Jag fick verkligen hålla ännu mer koll än vanligt. Det var lite läskigt hur snabbt några barr på stenen jag ställt trangiaköket började brinna. Nu var det ingen fara, jag hade vatten redo och hade ställt köket på klippor av just denna anledning men tänk om jag inte hade gjort det? Skog,skog,skog över allt. Respekt!

Efter maten diskade jag och fixade lite. Sedan bytte jag om till badkläder och tog mig ett kvällsdopp. Det var knappt skönt, men ändå lite.

Och så var det dags att sova. Jag hade lite svårt att somna men tror ändå att jag somnade till, ja, det måste jag ha gjort för vid två vaknade jag till av att jag drömde. Och nu kommer vi till mitt andra erkännande (2): När man sover ensam och drömmer om att någon går runt tältet. Då är man… , i alla fall inte jag, superkaxig och har lätt för att somna om…

Jag är egentligen inte supernojig över sånt, men har kanske blivit det lite mer när en hel del har ifrågasatt att jag skall sova ensam och drömmen gjorde det inte enklare att somna om men efter att ha varit ute på toa och liksom kollat av läget gick jag och la mig och somnade om vid tre igen.

Vakande till några gånger under morgonen men inte så farligt och efter totalt 8 timmars sömn så vaknade jag vid nio till det här:

Förmiddagen blev lugn med frukost, börja packa ihop allting, sitta en liten, liten stund i solen och sedan tog jag mig ett dopp innan jag åkte hemåt.

En sån fin stund i skogen! Det här vill jag göra igen!

Vardag

Hej från stugan

Klockan är snart elva men jag vill skriva ändå men det blir kort.

I kväll är jag i stugan och vet ni?! Jag skall testa mitt tält i natt. Ja! Jag har köpt ett tält och nu vill jag prova det på hemmaplan första gången.

Så just nu ligger jag i tältet och tittar ut genom öppningen. Det är något speciellt med att sova ute… men nu får jag nog börja stänga ner här och gå och lägga mig i min sovsäck innan jag blir för kall.

Jag återkommer i morgon med rapport hur natten gått.

Godnatt från tältet!

Mitt nya tält