Vardag

I natt har jag tältat!

Ja! I natt har jag tältat!

Först var min plan att tälta den här helgen, sedan började det att blåsa en massa och jag vaknade extremt trött igår. Då la jag planerna på is. Sedan så helt plötsligt igår så vände jag helt, packade allt och åkte iväg.

Första stället jag tänkte sova på var det redan ett tält, andra stället var det också folk. Då blev jag lite deppig. Sedan kom jag på att jag kunde sova på andra sidan vägen om det andra stället och så hittade jag min plats, satte upp tältet, njöt av kvällssolen och lagade mat (hann tyvärr inte äta maten i kvällssolen).

Jag skall nu erkänna två saker i det här inlägget. Det första kommer här (1): Jag tycker det var rätt svårt att hantera trangiaköket i den här blåsten och även torkan. Jag fick verkligen hålla ännu mer koll än vanligt. Det var lite läskigt hur snabbt några barr på stenen jag ställt trangiaköket började brinna. Nu var det ingen fara, jag hade vatten redo och hade ställt köket på klippor av just denna anledning men tänk om jag inte hade gjort det? Skog,skog,skog över allt. Respekt!

Efter maten diskade jag och fixade lite. Sedan bytte jag om till badkläder och tog mig ett kvällsdopp. Det var knappt skönt, men ändå lite.

Och så var det dags att sova. Jag hade lite svårt att somna men tror ändå att jag somnade till, ja, det måste jag ha gjort för vid två vaknade jag till av att jag drömde. Och nu kommer vi till mitt andra erkännande (2): När man sover ensam och drömmer om att någon går runt tältet. Då är man… , i alla fall inte jag, superkaxig och har lätt för att somna om…

Jag är egentligen inte supernojig över sånt, men har kanske blivit det lite mer när en hel del har ifrågasatt att jag skall sova ensam och drömmen gjorde det inte enklare att somna om men efter att ha varit ute på toa och liksom kollat av läget gick jag och la mig och somnade om vid tre igen.

Vakande till några gånger under morgonen men inte så farligt och efter totalt 8 timmars sömn så vaknade jag vid nio till det här:

Förmiddagen blev lugn med frukost, börja packa ihop allting, sitta en liten, liten stund i solen och sedan tog jag mig ett dopp innan jag åkte hemåt.

En sån fin stund i skogen! Det här vill jag göra igen!

2 reaktioner till “I natt har jag tältat!

Kommentera