Vardag

Kloka ord efterlyses

Vaknade vid sex idag och gick upp vid sju (med tanke på den lilla mängd energi jag gjorde av med igår så är det förståligt att jag vaknar tidigt. Idag är det också lugnt. Jag känner mig faktiskt bättre, är just nu hoppful. Förhoppningsvis är jag helt på benen imorgon. 
 
I alla fall. Det var inte det jag skulle tala om. Utan det jag skulle komma till är att jag nu under morgonen har kollat på vetenskapens värld efter ett tips här ifrån. Eftersom jag tycker det är intressant det där med kroppen samt att hålla sig frisk (och att det inte finns så mycket att göra kl 7) så valde jag att kolla på programmet.
 
Programmet handlar om periodisk fasta. Och vi får möta några former av detta. Det är allt från att fasta ca 4 dygn, till varannandags-metoden (så hette den inte men det är det enklaste sättet att förklara) samt 5/2 Varannandags-metoden handlade om att äta lite ena dagen för att sedan äta mycket nästa dag och så fortsätter det. 5/2 är precis som det låter – 2 dagar med färre kcal och 5 ”vanliga”. Jag kommer inte ihåg siffror eller detaljer men det är bara att kolla på programmet.
 
Några frågor som slår mig är
– Att de dagar de får äta vad som helst (framför allt varanndag-metoden) så tar de hamburgare som exempel. Precis som det är just de som är den vanliga maten. Är det för att det är typisk just ”äta-vad-man-vill” eller är det faktiskt så de äter i USA (ja…det är där vi är just nu)?
 
– Om det är så…att de äter hamburgare hela tiden..så kan jag förstå att det är ett problem. Men samtidigt så säger de att undersökningarna har visat att man får bättre resultat med hjälp av att äta lite varannan dag än att dra ner på det helt och hållet. Jag förstår inte? Hur kan de må bra av detta? De får ju inte i sig det de behöver.
 
– De pratade om att problemet ligger i att vi äter för mycket protein. Hey? Johanna blir fundersam. Vart jag än rör mig är det just proteinet som är viktigt. Många drar ner på kolhydraterna och ökar proteinet. 
 
– De pratar ingenting om träning eller motion. Nu var ju inte det fokus. Men min spontana tanke är; hur skulle jag må en träningsdag av att bara äta 400kcal? Jag menar, visst lagrar vi energi, vi får i oss mer än vad vi behöver. Men vi gör faktiskt också av med energi. 
 
Åååh. Det känns som jag behöver terapi nu. Det är inte bra det här. Man kan inte visa ett program och sedan säga att de inte har forskats färdigt (för det kommer det aldrig göra). Jag avskyr att ha tusen frågor utan svar. Gaaah…

Har ni något klokt att säga i det här?

 
Vardag

Känner ni igen er? Del 2

När man har ganska mycket att göra och man värmer maten men glömmer av att man har värmt den. Då värmer man om den igen. Och en gång till. När man för femte gången går dit och inser att den återigen har blivit kall. Då ger man upp och äter den kall – den har ju redan blivit uppvärmd en gång. 
 

Mmm…så bra går det när det gäller mat just nu… 
Intevetanärmanjobbar kallas det. Men..mat är bättre än ingen mat?

Vardag

30 minuter kvar

Vad gör ni när ni bara har 30 minuter kvar innan ni skall åka hemifrån? Hade precis det här problemet.

-30 minuter är alldels för kort tid för att börja pussla, det är ruskigt svårt att bara resa sig och lämna pusslet.
-Att hänga tvätten…känns inte helt rätt heller.
-Att spela piano skulle också riskera att jag inte kom iväg.
-Att städa, diska eller något likanade hade jag inte riktigt lust med heller.
-Jag hade redan ätit.

Ja, tänk vilka ilandsproblem man kan ha.

Det slutade med att jag satte mig vid datorn. Och nu sitter jag här och skall snart bege mig iväg. Jag lovar, så fort det händer något roligt i min omgivning, något som är värt att berätta om så kommer jag skriva det. Fram tills dess får ni ha det så bra! Och framför allt ha en trevlig fredagkväll!

Vardag

Favoritårstid?

Det är så fint och mysigt hemma hos oss nu när adventsljusstakarna har kommit fram. Det ger en skön känsla nu när det är mörkt och lite dystert. Härliga advent.

Sommaren är min favoritårstid helt klart! Men jag måste säga att jag gillar vintern också. Snö (får vi inte så ofta) lite kallt (är det ibland) och så alla ljusen. Det är mysigt på sitt sätt.

Vilken är din favoritårstid?

Vardag

Kommer ni se årets julkalender?

Idag är det 1 december. Det är nu vintern skall börja på riktigt. När jag var liten började det bli lite spännande, det var en speciell känsla de sista dagarna innan jullovet. Så kan jag fortfarande känna. 

Men nu är jag lite intresserad av att veta, kommer några av mina läsare se julkalendern i år? Kanske är det så att några redan har sett första avsnittet? Kommer ni fortsätta följa? Jag lägger upp en liten omröstning här. Det är bara att klicka i det alterntiv som ni känner passar er bäst. Vill ni så kan ni ju skriva en kommentar och berätta hur ni röstde och varför.

Härligt med december 🙂

webvoter-omröstning
Kommer du se årets julkalender

Absolut!!
Ja,
Kanske
Nej, verkligen inte