Lite om träning

Skridskor, jogg och stretch

I kväll har jag haft några aktiva timmar: Jag har åkt skridskor, sprungit mina 1,7 km och kört rörlighet och stretch.

Dagens absoluta favorit var helt klart att åka skridskor. Jag kan inte minnas att jag tyckt så här mycket om att åka skridskor innan? Det är ljuvligt i alla fall! Nu skall ni inte tro att jag kan åka varken bra, snabbt eller stabilt men jag tycker om det för det är en sån frihetskänsla. 35 minuter på isen som var täckt av rejält med snö men det gick ändå att åka, om det inte var för mycket vass i isen för då blev det tvärstopp, och jag fick låna en skyffel av några killar och kunde då ordna en liten oval där jag kunde åka utan snö. Det var fint!

Efter en rätt tung snöpromenad hem var det bara att byta kläder och ge mig ut på 1,7 km jogg. Idag var det pannben och känslan av att inte ge upp vid dag 59 utan faktiskt kunna bocka av dag 60 som fick mig att komma ut men det var tungt i snön idag alltså, sjukt tungt! Jag hade rätt tunga ben efter skridskohalvtimmen så jag stoppade exakt på 1,7 km och gick upp för backen, nån måtta får det faktiskt vara hälsade mina höftböjare då. Och ja, eftersom höftböjarna och baksida lår inte tycker lika mycket om att åka skridskor som huvudet gör – visst är det fint när kroppen sammanbetar så fint? – så blev det även stretch och rörlighet när jag kom in.

En fin eftermiddag och kväll och ett fint sätt få gjort sin träning då jag inte riktigt får ut något av min löpning just nu. Jag hoppas inte snön blir allt för hård i morgon för då kanske, kanske jag kan åka en gång till. Det ser jag fram emot!

Promenad hem

Kommentera