Läsa mera

Septemberboken 2021

Jag har haft den här boken stående i bokhyllan i över två år och jag har många gånger velat läsa den här boken men eftersom jag de senaste månaderna har typ stressläst igenom böckerna på en eller två dagar så har jag inte velat läsa den här boken då detta är en bok som jag tänkt behöver ordentligt med tid för att verkligen kunna ta in informationen i boken.

Så den här månaden började jag väldigt tidigt med att läsa och jag har haft sådana faktiska stunder där på kvällarna när jag suttit i min soffa eller säng och läst min bok innan sömnen. På något sätt har det känts väldigt bra att läsa en bok om sömn samtidigt som man känner att kroppen börjar slappna av. Det kanske är lite

Vad Sömn, Sömn, sömn handlar om är inte så svårt att förstå och även om en del i boken har varit sådant som jag känt till tidigare så är det mycket information i boken som varit nyttig. Det finns delar i den här boken jag kan gå tillbaka till och läsa igen för att få lite mer ordning på min sömn.

Vill du läsa på er om sömn är detta en bok som jag rekommenderar. Är du däremot en person som lätt får prestationsångest eller får panik av att inte kunna sova/sover dåligt rekommenderar jag dig att läsa det sista kapitlet först. Jag ”råkade” göra detta och även om det var en del saker jag inte förstod då, innan jag läst boken, var detta väldigt skönt att jag läst detta kapitel innan jag läste resten av boken. Det sista kapitlet handlar om att vara snäll mot sig själv. Har man sömnproblem kan det vara en del saker i boken som kan stressa och man kan känna att man verkligen inte kommer kunna göra allt det där för att få bra sömn. Det där sista kapitlet sänker nivåerna och kraven.

Jag kommer sakna att läsa den här boken, vet inte om det är själva boken egentligen utan kanske mer själva stunderna. Att läsa en mer faktabok har varit skönt, inte så mycket känslor eller händelser men informationen har ändå varit så pass enkel så jag orkat ta in den på kvällen. Det har också varit väldigt skönt att inte behöva stressläsa, utan nu de sista dagarna har jag bara haft några sidor kvar att läsa. Så skönt.

Kommentera