Läsa mera

Marsboken 2021

Jag köpte den här boken, Lycke av Mikaela Bley, på second hand för två år sedan. När jag kom hem googlade jag lite på författaren/boken och insåg att detta var första boken i en serie. Sedan dess har boken stått i bokhyllan i väntan på att jag skulle hitta den andra två böckerna i serien, ville liksom inte påbörja första boken utan att ha de andra böckerna i serien hemma. Så hittade jag bok 2 och 3 i serien, fick hem dessa och har nu läst första boken i serien och den här boken var så mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara.

Jag tyckte om storyn även om jag i vanliga fall har lite svårt när det blir lite för mycket drama kring huvudpersonen. Skall förklara vad jag menar: Är det en bok som fokuserar på en historia kring en person (som är huvudperson i boken) så fattar jag att det måste vara lite drama kring personen för vad skall boken annars handla om? Men om det är en exempelvis en deckare eller thriller där huvudstoryn är om en annan person/ett fall så tycker jag inte att exempelvis polisen eller journalisten skall ta för mycket plats utan jag tycker om när själva storyn får ta plats och får vara i fokus.

Så efter en lång text vad jag tycker om skall jag nu komma till att den här gången var det ett undantag: det var rätt mycket dramatik kring huvudpersonen men det föll sig väl så jag tyckte det mest var spännande. Jag tyckte om historien, författarens sätt att skriva och spänningen som byggdes upp i boken.

Som vanligt är det här ingen riktigt bokrecension utan bara en ”liten” redovisning om vilken bok jag läst och vad jag tyckt om den. Se det som ett litet boktips helt enkelt. För den här boken rekommenderar jag dig att spana in om du tycker om deckare.

One thought on “Marsboken 2021

Kommentera