Vardag

Jag hittar på småmärkliga saker

I dag har jag gjort så många… märkliga saker, egentligen inga konstiga saker utan de är bara småmärkliga…

Först: Åt soppa till frukost. Hade ingen kvarg till min gröt så jag var inte sugen på gröt, såg då att jag hade soppa kvar ifrån veckan som måste ätas upp. Maten till lunchen var redan på tining så, ja, jag valde att äta soppa till frukost. Inget jag brukar göra. Har ingen bild på detta men tror att ni hänger med.

Sedan fixar jag med lite fästen till persiennsnören. Då behöver jag ta fram min skruvdragare och jag blir märkligt glad över att få använda min skruvdragare.

Sedan spelar jag Yatzy, det är egentligen inte så märkligt.

Efter detta får jag för mig att fota mina kokböcker, detta för att lägga till detta i mina anteckningar på telefonen så att jag inte råkar köpa dubletter.

Och sedan när jag är igång så börjar jag fota mina pussel, av samma anledning. De börjar bli en del nu och lite svårt att hålla i huvudet vilka jag har köpt och vilka jag bara stått och velat köpa.

Här kan man tycka att det var nog med att fota saker men icke, då satte jag igång med att fota nästan alla mina andra böcker också. Jag har inget stort bibliotek här hemma men några böcker är det allt. Jag blev så inne i fotandet så lunchen blev rätt sent.

Efter lunchen begav jag mig ut i skogen, det mest vettiga jag gjort idag! Så skönt att vara ute i skogen igen!

Efter en timma i skogen åkte jag och handla. Vid potatisen hör jag en man som är väldigt grinig över att inte hitta några påsar, han suckar argt flera gånger över att han inte ser några påsar och ber sina barn att leta upp dessa, barnen ser mest vilsna ut och mannen låter så sur. Och mitt i detta tröttnar jag på sura män och gick och hämtade en påse till mig och en påse till mannen i hopp med att den sura stämningen skulle försvinna.

För mig är detta ett märkligt beteende, att gå å hämta en påse och lämna till en person man inte känner. Nåja… nu hjälpte visserligen inte detta. Hörde samma man i ungefär samma irriterade ton bland konserverna en stund senare men det orkade jag inte bry mig om.

Väl hemma från affären bestämmer jag mig för att tvätta då jag ser att det finns en ledig tvättid.

Sedan efter mellanmål skall jag egentligen laga middag men fastnar istället vid pianot och spelar piano en stund.

Istället för middag blir det dn rejäl kvällsmat. Utöver kvällsmat har jag också tittat på tv, en lugn och skön kväll.

Kommentera