Läsa mera

Februariboken 2021

Det här inlägget kommer vara svårt att skriva för jag vet verkligen inte vad jag tycker om den här boken – Och sen var hon borta av Lisa Jewell.

På ett sätt är den väldigt, väldigt bra. Författaren skriver på ett spännande sätt och mycket i historien är väldigt bra men så är det vissa saker som blir lite väl overkliga och helt plötsligt har jag svårt att greppa det.

Det är inte så att jag tycker att alla böcker skall vara helt verklighetsknutna, och jag vet att det är mycket i böcker som är mer än vad verkligheten är men jag har svårt när en bok först är väldigt vardaglig, verklighetsknuten och sedan så går den två steg över gränsen. Hade det varit ett steg så hade varit otroligt men ja, man hade tänkt ”det är lite overkligt men ja, det kan gå”. Den här boken gick ett steg för långt för att jag skall köpa storyn helt av.

Så nej, jag har svårt att förhålla mig till denna bok men författaren skriver bra och ja, det är verkligen inte en bok där man vet hur det skall sluta. Kanske är det så att jag hade hoppats på att det skulle sluta på ett annat vis och därför ja, bara blev besviken?

Jag vet inte men det är en bok som gör mig lite frustrerad, vem vet – jag kanske behöver läsa den igen om ett tag och se om jag kan greppa den på ett annat vis men ja, om ni har läst den här boken får ni väldigt, väldigt gärna skriva vad ni tyckte om den (utan att avslöja för mycket för de som inte läst den) för som sagt, jag kan inte riktigt greppa den här boken.

Kommentera