Vardag

Det årliga pepparkaksbaket

Funderade först på vad jag skulle ha för rubrik på detta inlägg… tänkte sedan “äsch jag skriver bara “det årliga pepparkaksbaket”… för att sedan titta vad jag skrev förra året och inser att mina pepparkaksinlägg från både 2021 och 2020 heter exakt samma sak…

Jag och pappa har i alla fall bakat pepparkakor idag och liksom de tidigare årets rubriker så gick det till på exakt samma sätt som tidigare. Mamma hade, som vanligt ,gjort degen. Ni förstår det här är ett familjeprojekt nämligen; Mamma gör degen men är glad att hon inte behöver baka (Läs: hon hinner inte baka för pepparkaksbaket och deadline för betyg infaller oftast ungefär samtidigt) och jag och pappa bakar och är glada att vi inte behöver göra degen.

Jag tycker det är trevlig att ha det här pepparkaksbaket och ser det som en viktig tradition i december (så viktig så att vi gör det även om vi inte kan träffas). Vi bakar, lyssnar på julmusik och pratar lite med varandra. Rätt lugnt och stilla med andra ord.

Och hur blev pepparkakorna detta året? Jo väldigt, väldigt goda!

Kommentera