Träningsdagbok

Vecka 11 – Det har lagt sig lite

Efter förra veckans ja, minikrasch, känns det nu lite bättre. På något sätt var det skönt att bara låta känslorna få löpa iväg och inte bara hålla allt inom mig. Det känns som det lugnat sig lite nu men jag har mycket att jobba på. Jag har börjat läsa lite böcker om idrottspsykologi. Jag har tidigare tyckt att det är ett intressant ämne men inte brytt mig mer än så men nu känns det lite angeläget att kanske läsa lite om det. På något sätt blir att jag också, på ett mycket tydligt vis, försöker att på något sätt få lite kontroll på det mentala som rör träningen. Dessutom blir det som det är jag som får kontroll över hela situaionen. Och kontroll är ju något jag gillar. 
 
Utöver detta så har det varit en såndär normal vecka när det gäller träning. Förutom att jag hoppade över tisdagens träning. Säga om man vill med träningar man inte genomför men jag är väldigt glad över mitt beslut. Hade lite ont i halsen på tisdag morgon, det gick liksom inte över under dagen och jag kände mig väldigt seg i kroppen. När det var några timmar kvar till träning bestämde jag mig för att se om det kunde bli lite bättre med sömn (ibland kan det bero på just trötthet) men när jag vaknade kände jag mig verkligen inte bättre utan snarare tvärtom. Så jag bestämde mig för att stanna hemma, lagade tacos, kollade lite film och somnade tidigt för att sedan på onsdagen..var pigg och fräsch för att genomföra ett PT-pass klockan 08.00. Som sagt. Nöjd med mitt beslut.
 
Veckans träning har alltså sett ut så här:
Måndag: friidrott (längdhopp)
Tisdag: Vila
Onsdag: styrketräning (PT-pass)
Torsdag:Vila
Fredag: TRX
Lördag: Vila
Söndag: Styrketräning + långpromenad 
 
I morgon börjar ett nytt schema på jobbet. Några småförändringar blir det för mig, det skall bli intressant att se hur det påverkar träningen. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Jag har fortfarande som mål att låta mars vara en såndär månad då kroppen på något sätt får komma in i allt nytt. Det känns som en väldigt bra tanke så här långt. 
 
Nu skall jag kila iväg till biblioteket för att hämta några böcker som jag har beställt. 
Hoppas ni haft en härlig helg.
Jag önskar er en skön kommande vecka 🙂
Från dagens långpromenad

Kommentera