Lite om träning

138 dagar kvar

Med 138 dagar kvar till KortVasan (ja, jag är anmäld igen, mer om det i ett annat inlägg) gjorde jag idag mitt första träningspass med inriktning ”skidor”. Eftersom det för tillfället är 15 grader varmt ute och det inte är ens i närheten av en liten, liten möjlighet att åka skidor fick det bli träning inomhus. 
 
Började med 20 minuter hård cykling på motionscykel för att sedan gå över till 10 minuter Ski Erg. Men Johanna, 10 minuter är ju ingentin jämfört med de där tre milen du skall åka? Nej, jag vet men tanken är att jag skall öka den där tiden allt eftersom nu. Nästa gång blir det 15 minuter cykel och 15 min Ski Erg och sedan ökar tiden vid Ski Ergen mer och mer…och så lite till. Och sedan kommer förhoppningsvis snön.
 
Efter de där 30 minuterna med plåga blev det 15 minuter TRX fokus muskelgrupper som kommer jobba mycket vid skidåkningen. Swimmerpullen kommer bli min följeslagare tillsammans med varianter av plankor och  TRX-crunchs den här perioden fram till KortVasan. 
 
Jag körde hårt idag, riktigt, riktigt hårt. Det förvånar mig eftersom jag inte alls gillar den här typen av träning (jag kan ju säga så här, jag var väldigt glad när de där 10 minuterna på Ski Ergen var över) men jag tror det beror på att jag bestämde mig för att göra det bara för att jag inte tycker om det. När stretchenn kom var jag så trött så jag knappt orkade det. 
 
Med högsta poäng på den här träningsdagen går jag nu och lägger mig och startar en ny vecka. 

 

Kommentera