Vardag

Svar på kommentar: Vad är det för spel?

För jättelänge sedan (sorry att jag inte har svarat på era kommentarer, det går inte via appen och därför blir det lite långdraget) fick jag en fråga vad det var för spel som vi spelade
 
Spelet heter Carcasonne och är ett lite annorlunda spel. Det hela går ut på att man lägger ut brickor som bildar städer, vägar eller marker. Sedan skall man, med hjälp av spelpjäser, få makten över staden, vägen eller marken. Det är enklare än det låter men kan bli lite klurigt.
 
Ännu kluriga blir det om man lägger till expansioner. Vi har för tillfället två (+plus en liten som jag riktigt vet om man skall räkna med). Upplägget är detsamma men med expansioner kommer det nya, spännande och utmanande brickor, lite nya spelpjäser med oliak funktioner och lite annat. Det finns totalt fem stora expansioner. Tror ni jag vill ha alla?
 
Eftersom jag inte innehar världsrekord eller någon högre titel på att beskriva spel så tänker jag nu erbjuda er en länk från den fantastiska sidan (eeeeh) Wikipedia (jag har varit kritisk när jag läste texten, lovar!)
 
Så. Om ni nu inte har testat detta spel (mer brädspel åt folket!) tycker jag ni skall göra det!

 
 

2 thoughts on “Svar på kommentar: Vad är det för spel?

    1. haha jag lever fortfarande i skolans värld där wikipedia var big no, no! Du borde testa det någon gång 🙂

Kommentera