Lite djupare

Nu och då

Ikväll åker mina syskon på läger. Du är nu nästan exakt ett år sedan jag var på läger senast. Ett år utan ett enda läger. Annat var det förr (ja för ett år sedan och åren innan det). Då hann jag knappt packa upp väskan förrän jag skulle iväg igen. Det var läger nästan exakt varje helg. Då kom man hem, packade upp det som behövdes tvätta och sedan så lät man väska ligga för nästa helg skulle man iväg igen. Hur orkade jag?
 
Inte nog med det. Jag hade dessutom stora problem med att äta. Jag trodde alltid maten var dålig på läger (vilket den absolut inte var – snarare tvärtom) vilket innebar att jag inte åt så mycket. Så när helgen var slut kom jag hem, åt upp mig av mammas mat, försökte stoppa min onda mage och sedan kom helgen..och ytterligare några dagar av minskat matintag för min. Hur orkade jag?
 
Men! Det var underbara helger jag hade. Tillsammans med olika människor som alla var fantastiska på sitt sätt. Det var underbart att vara så mycket i kyrkan och få leva så nära inpå varandra som man gör på läger. Det var tidiga månar eller sena kvällar (jag gick visserligen ofta och la mig tidigt) det var lek, samtal, gudstjänster, det var mycket skratt och lite irriation. Då kan jag förstå hur jag orkade.
 
Det är det här som är charmen med livet. En period gör man vissa saker, en annan andra saker. Och jag vet att jag tyckte det var roligt då (om jag nu efteråt känner mig nog slut på lägerenergi) och om några år kanske jag frågar mig varför jag gör det jag gör just nu.
 
Men jag trivs och är tacksam för det jag får i livet och jag trivs med att ha det så här som jag har det nu.

Kommentera