Lite djupare

Uppföljare av: Jag skulle vilja

Den 25 november 2009 skrev jag ner en lista på saker som jag skulle vilja. Jag har kollat lite ( har faktiskt inte 100% koll) men jag tror aldrig jag riktigt har gjort någon superbra uppföljare på den listan. Det är lite tråkigt eftersom det gått mer än ett år sedan den skrevs.

Men nu är det dags att se hur det har gått.

Jag skulle vilja…

…att jag inte ställde så höra krav på mig själv
Jag har lärt mig att uppskatta det jag gör på ett annat sätt och då blir kraven på något sätt inte lika höga. Men visst finns de fortfarande där.

…att jag kunde somna på kvällen utan att vara orolig
Jag är absolut inte lika orolig nu. Detta kan bero på att jag inte går i skola på samma sätt. Men visst finns det här “beteendet” fortfarande kvar

…inte tycka det är pinsamt att inte få bäst resultat på ett prov
Den sista terminen i skolan då jag var tvungen att bli klar med alla betyg, då insåg jag att det viktigaste är att blir klar med gymnasibetygen. På något sätt släppte det där med att det skulle vara pinsamt.

…inte vara nervös inför pianospelningen
Jag är fortfarande nervös! Men lever på något sätt av den uppspelningen jag gjorde våren 2010. Det gör det lite enklare.

…våga testa på mer i friidrotten
…inte ha så höga krav på vad jag skall klara under träning
…vara nöjd med det jag har lärt mig under träningen hittills
Jag är så sjukt nöjd med det jag har utvecklats inom träningen! Jag kan ingen annat än vara glad. Och visst vill jag ha mer och ibland bli ledsen över att jag inte kommer framåt. Men i slutändan, kan jag inget annat än vara glad

…våga testa på nya saker i vardagen
Jag har blivit mycket mer social nu det senaste. Det har gjort att jag också vågar testa på nya saker. Mina vänner hjälper mig otroligt mycket med det. Men jag kan fortfarnde bli mycket bättre på det!

…vara nöjd med mig själv
Jag har en mycket bättre bild av mig själv nu än 2009. Jag har funnit mig själv och insett vem jag är till sättet att vara, humor, känslor och personlighet. Det gör att jag kan vara mer nöjd. Men jag kan bli bättre på det!

…tycka om mig själv – ordentligt
Jag tror aldrig man kan sluta kämpa med det här. Det är något man får göra varje dag mer eller mindre. Men som jag sa på punkten innan så har jag hittat mig själv mer och det gör att det är enklare att tycka om mig själv, för nu är jag Johanna, på riktigt!

(25 november 2009)
(1 mars 2011)

JHH

Kommentera