Lite djupare

Är det själviskt att blogga?

Jag har tänkt på en sak nu under en tid. Det är egentligen ganska själviskt att ha en blogg. Vi tar min blogg som ett exempel (det är enklast så, minst människor som blir sårade).

1. Nästa varenda inlägg handlar om mig – Johanna, JHH “jag”. Ibland handlar det om någon annan men det är otroligt sällsynt och förekommer allt för få gånger.

2. Jag väljer slumpmässigt ett inlägg (okej, kanske inte så slummässigt, bland inläggen som ligger på “första sidan” men jag blundade iallafall när jag valde). Jag gör en sökning på ordet >>JAG<< i inlägget. Det börjar bra. Ordet finns med i rubriken. Sedan kommer det 11 gånger till i inlägget, då räknade jag inte med konversationen när J kan stå för både Johanna och Jag. Inlägget består av 224 ord. 11 kanske inte låter så mycket då men seriöst, de andra orden vad handlar de om?

3. Bloggen har en egen kategori som heter “31 dagar med JHH“. Kan det bli mer självfixerat? Hallå??

Jag vill inte ge dåligt samvete hos folk nu som också har bloggar där ute. Det är inte alls så! Och det finns många bloggar som ger inspiration och som faktiskt hjälper folk. Men vad gör min blogg? I första hand är den mest för min egen del, just nu. Vad hände med att inspirera andra? Att få andra att kämpa med “omöjliga” saker? Vad hände med att “hjälpa” andra? Vad hände med att visa upp den sidan av Johanna som faktiskt är en stor del av hennes liv?

Beror det här på feghet? Av lathet? Eller är det bara svårt? Jag vet inte.
Men visst är det själviskt att ha en blogg!

One thought on “Är det själviskt att blogga?

  1. Ja, kiwi är nästan lite för gott för sitt bästa (är mer eller mindre beroende av det) haha, fast det finns ju värre saker att bli beroend av;)

Kommentera