Lite djupare

Skärpning svenska folket

Jag vet att jag kanske har vuxit upp med att man skall vara snäll mot varandra, visa respekt och så. Jag kanske har en annorlunda syn på saker och ting. Men nu har jag nästan blivit lite irriterad.

Det har varit skid-VM nu ett tag och idag har också Skidskytte-VM börjat. Det har blivit vissa medaljer, det har gått ganska bra, svenskarna har gjort kanonrundor och svenskarna har gjort sämre rundor. Det har varit vallamissar och vallateamet har ibland slått klockrent. Och jag kan förstå att man blir besviken när det går dåligt och ibland är det rätt att säga att svenskarna har misslyckats, att de har gjort ett dåligt lopp.

Men när jag har läst olika uttalande från folk på facebook och lite här och där. Då blir jag besviken. Hur kan man med att hata personer som missar ett skott i skidskytte? Hata för ett skott? Ett enda litet skott.

Jag vet inte hur dessa skidåker bryr sig om sånt och jag säger inte nu att jag är expert på allt. Men jag måste säga att jag blir besviken. Vart någonstans är vi på väg? När man kan hata för en sport?

Visst kan det vara så att man inte menar det man säger, att hata ine har ett sådant djup. Men det handlar om kommentarer lite här och där. Jag kan förstå besvikelsen, att man vill att de skall gå bra för dem. Och det kan vara enkelt att få ut sina känslor och sin ilska på människor som man egentligen inte känner.

Men jag tycker inte det här beteendet är okej. Kom igen, skall man titta på sport, var med och stötta då. Och blir man irriterad, så okej, tänk det men lägg inte ut det för hela Sverige.

Kom igen svenska folket, jag vet att vi kan bättre.

Kommentera