Lite djupare

Rätt kläder på rätt ställe

“Rätt kläder på rätt ställe”
Jag har funderat på det här ett tag, försökt förklara för folk och de har förtstått men ingen håller med mig.
Det spelar egentligen ingen roll men jag tycker det ändå är intressant.

Anledningen till att jag kom på det nu eller snarare igår kväll var att jag och pappa skulle ut och övningskörs den nya bilen en snabbis (snarare åka och tanka) och jag hade inte bytt om efter träningen. Det är nu det kommer. Jag känner mig ofta väldigt bekväm i mina träningskläder oavsett plats. Inte så att jag går runt i skolan eller så men ja ändå. Men det är ju ändå så att folk reagerar när man har långa friidrotts-tights typ ja som nu när man tankar men däremot så fort man kommer till träningshallen då passar man helt plötsligt in.

Det är samma sak som bikini i stan, jag tror det skulle dra till sig mer uppmärksamhet om man hade det än om hade det på stranden.

Jag tycker det är intressant. Att vissa situtioner har fått en viss “prägel” av hur man skall klä sig. Och hur lätt det är att gå över gränser för de här gränserna är så suddiga och de syns knappt.

Egentligen så vet jag inte riktigt vart jag vill komma med det här? Men jag tycker det är intressant hur dessa osynliga gränser skapas.

One thought on “Rätt kläder på rätt ställe

  1. Jag håller verkligen med dig Johanna! Det är otroligt viktigt att ha de "rätta" kläderna och stilen för just det tillfället (tänk en hockeyspelare med konståkningsskridskor…).
    Det gäller att inte vara för uppklädd men heller inte för risigt klädd. Mitt emellan är det som gäller i (nästan) alla situationer.
    Man får vara fint klädd men inte finare än "grannen", då börjar folk direkt tissla och tassla. Gränsen mellan succe och fiasko är hårfin. Trots det lyckas de flesta hålla sig inom ramarna, på ett eller annat sätt.

Kommentera