Vardag

Det gäller att hålla fokus


Idag hade jag besök hos min kurator vilket jag brukar ha ungefär varje vecka pågrund av personliga själ. Hon brukar alltid, varenda gång jag är där, fråga hur det är. Och jag har lärt mig att svara ärligt. Och hon lägger märke till om det man pratar om är negativt eller positivt. Är det någor negativt så tar hon tag i det men annars så tar hon det som jag pratar mycket positivt om. Som idag så sa jag att jag tyckte det var tråkigt att min träning hade blivit lite förstörd eftersom jag varit sjuk. Och tydligen var det träningen vi skulle prata om idag (som vi också gjorde en annan gång)

Vi diskuterade lite hur det har gått och sådär. Och det har ju blivit bättre men mitt självförtroende sjunker såfort jag stiger in i träningslokalen. Vi diskuterade lite vad det kan bero på och tillslut så kom vi snare hon in på det där med att det gäller att hålla fokus på det man skall göra. Hålla fokus på uppgiften. Och jag tog åt mig det, positivt, som en uppmuntran.

För tänker man efter så är det precis så det är. Håller jag 100% fokus på uppgiften så kan jag inte tänka på vad alla andra skall tycka och jag har inte heller tid att se om andra kollar på mig eller inte. Och det är just det här som är mitt första mål. Att kunna utföra en träning där jag har så nära 100% fokus som det bara är möjligt. För när jag har det då kan jag träna i grupp och då kan jag också träna helt ensam.

Hon som leder träningen som jag är på en gång i veckan, gav mig tipset att jag skulle vara i min egna bubbla. Och jag tycker det är riktigt bra tips! Det är ungefär samma som att ha fokus. Och nu, när jag fått höra det från lite fler håll så låter det väldigt rimligt och jag börjar så smått få en bild av hur jag egentligen är på träning och hur jag vill vara. Dock känns det som om jag har en bit kvar, men jag på rätt väg i alla fall.

Dagens tips:
– Att ha fokus på din uppgift hjälper dig från alla jobbiga tankar
– Ju mer fokus du har på din uppgift desto bättre kan resultatet bli
– Skapa dig en egen bubbla som du går in i när du behöver.

Detta är också något som jag kan ta med mig, inte bara i träningen, utan också vid pianoövningar, skolarbeta eller jobbet.

Med fokus på uppgiften
JHH

Kommentera