Vardag

Utetacos och runstreak i ett halvår

Vilka fina dagar vi har haft det senaste! Fint för själen, fint för själen!

Igår när jag hade jobbat klart visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Jag var egentligen lite för trött för att ge mig ut och göra något stort men samtidigt så kändes det så tråkigt att bara sitta hemma en sån fin sommarkväll. Jag har fått tillbaka min bil men litar ännu inte helt fullt ut på den och jag kände mig alldeles för trött för att spendera fredagskvällen med bilstrul.

Det slutade med att jag efter många om och men att jag bestämde mig för att ge mig ut i skogen i närheten av lägenheten och laga lite tacos där. Ett väldigt fint beslut! Visserligen fick jag gå fram och tillbaka då jag glömde delar av maten men vad gör det när när solen skiner och värmen håller sig kvar långt in på kvällen?

Jag hittade ett ställe med kvällssol och inga människor (däremot hördes det att många firade sommar i Kungälv) och kände att mjo, jag kanske är lite tråkigare och lite mindre social än de andra, men det här passar mig bra i kväll!

Så jag gjorde min, ja låt oss kalla det tacos-liknande, middag. Tacofärs på soyafärs, grönsaker och pitabröd som jag tillagade i ugnen innan jag stack ut. Det smakade väldigt gott och spritkök alltså – så mycket snabbare och smidigare det är!

Efter mat och lite glass i kvällssolen packade jag ihop alla saker, hällde ut vattnet som var över för att göra packningen lite lättare, satte på mig ryggsäcken och sprang hemåt. Okej, springa är väl att överdriva – luffsa är nog ett bättre ord med tanke på alla stockar och grejer jag först var tvungen att ta mig över och sedan var inte tempot så högt med tanke på väskan men ja, lite luffsande hem till lägenheten i ett sommarfint Kungälv.

Insåg förövrigt idag att det där luffsandet igår nog var halvårssträcket på min runstreak. Började springa 4 december och är nu i juni så, ja ett halvår. Säga vad man vill om min löpning just nu men jag hade inte en tanke där 4 januari att jag om ett halvår skulle luffsa fram med en ryggsäck med trangiakök mm i skogen och i Kungälv. Det är lustigt vad vissa utmaningar gör med en.

Men! Jag gillar de där stunderna ute i skogen och luffsandet – ja, jag har börjat gilla det också!

Kommentera