Naturen · Vardag

Januariselfie 2021

Andra helgen i januari packade jag min väska med trangiakök och lite mat och begav mig ut till en av mina favoritklippor här i Kungälv.

I år har jag ju som mål att ta en selfie vid vatten, gärna när jag gått en längre promenad och har med mig mat. Och den här klippan ligger inte precis vid vatten och är bara 2 km från mitt hem, men visst kan ni se vattnet och visst kan ni förstå mitt val när ni ser bilderna nedan? Denna klippa var helt klart den mest solsäkra stället den dagen så jag valde solen framför att vara nära vattnet och att gå en längre tur. Fint!

Januariselfien

Körde enkelt med pulversoppa och mammas bröd till detta. Det behöver inte vara svårare än så här. Bara att få komma ut, få lite ta med köket och laga lite enkel mat och sedan njuta av sol, natur och vacker utsikt.

Allt uppackat
När värme från köket möter den kalla luften
Goda mackor!
Enkel räksoppa som smakar godare än den ser ut!
Fördelen med den här årstiden: Behöver inte vara lika orolig att det sprider sig.
Tjej som njöt
Motljus men ville ge den här utsikten/känslan
Vardag

Decemberselfie samt promenadsammanfattning

Har precis kommit in från min decemberpromenad. Gick en sträcka längs vattnet jag inte tagit selfie ifrån. Nu har jag nog typ täckt upp allt vatten genom Kungälv. 
Idag var det dimmit men skönt att vara ute även om det inte blev en så lång promenad. 


I och med detta så har jag avslutat min lilla utmaning om 12 selfiepromenader 2018 och det är dags för en liten sammanfattning.
Sammanfattning:
Det blev kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag hade hoppats på många långa promenader med mycket naturupplevelser och fika men det var fel år för mig. Jag har inte orkat mer än det jag gjort, jag har inte kunnat trycka på mig själv mer. 
Många gånger har det bara blivit korta rundor till vatten för att få det där fotot. Det har inte blivit så många långa promenader som jag önskat men samtidigt så har jag kommit ut och fått frisk luft fler gånger än om jag inte haft den här utmaningen och det var väl lite det som var tanken också. Så, för att vara det här året så får det vara bra. 

Några av mina favoriter:
☆ Mars – För tussilago är fint och vi hade roligt.
☆ April – För det var så jag hade tänkt mig.
☆ Maj – För det var en ljuvligt varm kväll. 
☆ juli – För en långpromenad med delar av familjen är fint.
☆ Oktober – För det var sista promenaden i Skepplanda.
☆ November – För det är sällan november är så fint. 
Vill ni läsa de andra promenaderna också finns de länkande längst ner i detta inlägg.
Kollage:
När jag ser bilderna så här ihop blir jag faktiskt lite mer nöjd. Det är ändå ett rätt fint kollage jag kan sätta ihop (och då syftar jag inte på mig själv), det är fint att följa årstiderna och färgerna i bilderna. Tycker nog också man kan följa mig under året också; augusti&september var kanske inte mina bästa månader det här året. När det kommer till favoriter i det här kollaget så är det nog maj, oktober, november och december.

Och så länkarna till alla promenaderna:
majjunijuliaugusti
och december har ni här ovanför. 
Det skall även gå att trycka på #selfiepromenad längst ner i detta inlägget, då skall det gå att skrolla bland alla inläggen. 
Vardag

Novemberselfie

Igår tränande jag tillsammans med en vän men istället för att byta om till vanliga kläder efter träningen bytte jag om till underställ och lite varmare kläder för att ge mig ut på mik november promenad. 
 
Jag orkade inte gå länge och promenaden blev verkligen inte lång men hur vackert var det inte? Tänk att november som kan vara så grå bjuder upp med detta! 
 
Som sagt, en kort men väldigt,väldigt vacker promenad. Tacksam att jag har den här lilla utmaningen så jag kom ut på den här promenaden. 
 
Bildbomb från dagens vackra promenad:
 


Vardag

Oktoberselfie

Jag har gått min oktoberpromenad idag och okej, promeanden kring vatten var kanske i kortaste laget och promenaden i sig var väldigt kort den med men vädret var fint och kallt och det här var troligtvis den sista promenaden jag gör i Skepplanda under tiden mamma och pappa bor där och det här stället har väldigt ofta varit väldigt vackert så jag ville gå dit igen. 
 
Vädret idag var någon blandning av höst-, vinter- och vårfeeling. Det var sol och jag kom ut i naturen. 
 


 
 
Vardag

Septemberselfie

Som ni kanske ser på bilden nedan så var jag sannerligen inte sugen på att ge mig ut på någon promenad idag. Jag ville bara hem. 
 
Så jag tog mig till vatten, gick några steg vid vattnet, tog några bilder, blev våt av att det började regna och tänkte sedan att nu får det vara nog med det här för det här är inte roligt.
 
Och tanken är ju inte att plåga mig själv utan att må lite bättre så jag lät det vara så här för den här gången.
 
 
 
 
 
Vardag

Augustiselfie

Jag ångrar att jag inte tänkte på att ta en selfie när jag gick den HÄR promenaden på min första semesterdag. Då hade det blivit väldigt fina bilder. 
 
I annat fall är det nog ett positivt tecken att inte ha selfie från alla promeander men den här lilla missen gjorde att jag fick ge mig ut på en desperat promenad men rekord lite vatten på bilderna och vädret var ju inte i alls i närheten av hur det var på den missade selfiepromenaden. 
 
Så är det ibland. Jag kom ut på en promenad och det är ju tanken. 
 

 
Vardag

Juliselfie

Som present från mina syskon (och jag var även med på ett litet hörn) bjöd vi syskon (samt Jen) med pappa på en promenad längs Lärjeåns dalgång. I promenaden ingick så klart stopp för fika två gånger, vi vet att pappa gillar natut, promenad i denna naturen och så klart fika under promenden. 
 
Det var en fin dag men eftersom den här sommaren är som den här sommaren är så var det inte jättemycket vatten men trots detta så var det ändå väldigt fin och grön natur runt omkring stigarna vi gick.
 
Jag passade på att räkna detta som min julipromenad eftersom det är så här som jag har tänkt mig att de skall vara. Långpromenad, fika, vatten, sol och trevligt sällskap.
 
Ser ni allt det gröna? Åh! Det är ljuvligt fint!

 
 
Vardag

Juniselfie

God morgon! 
Har precis varit ute på en kort men skön morgonpromenad i fin skog och vacker natur. Jag har gått längs grusväg och hört fågelkvitter. Mot slutet av promenad gick jag ner mot sjön och kunde såldes avsluta junimånads selfie-promenad. 
 
Tyvärr blev formatet på bilderna tråkig så de blir inte så fina som de kunde varit, jag upptäckte inte det förrän efteråt men om man zoomar lite blir det bra.
 
Kanske inte den mest ansträngande promenaden men jag kom ut i alla fall och det är huvudsaken! 
Vardag

Majselfie

Den här månaden har jag inte hunnit gå någon längre promenad. Maj har mest handlat om Spanien, jobb och flyttpackning och ja, allt annat som rör flytt. 
 
Därför är det här något på gränsen till att vara ”godkänt” men jag lämnade en förfrågan till styrelsen (vilket är… jag) och frågade om det, med tanke på rådande omständigheter, kunde räcka med en minuts promenad längs med vattnet innan badande och styrelsen meddelade på att det fick gå den här gången eftersom syftet är att komma ut och må bra.
 
Så jag har alltså gått en minut längs den här sjön och sedan tog jag året första dopp och det var väldigt skönt. 
 
Det var en väldigt vacker kväll och en välbehövlig stund vid sjön.

 
Vardag

Aprilselfie

För två veckor sedan packade jag ryggsäcken med bland annat te, kvarg, frukt och vantar och begav mig ut på promenad runt Surtesjön. 
 
Det hade varit varmt i några dagar men den här söndagen var det inte lika varmt och regnet låg i luften men trots det var det väldigt skönt att att komma ut. Jag var nog ute i sammanlagt 3 timmar, inklusive frukostpausen jag tog ungefär halvvägs.  
 
Det är så här jag har tänkt mig att det egentligen skulle ha varit varje månad, en lång promenad, rejäl stund ute och sedan komma hem lite trött efter all frisk luft men med ett glatt hjärta. Det var ungefär så jag kände när jag kom hem efter denna promenaden. Mer sånt här tack! 
 


 
Vardag

Marsselfie

I kväll när vi åkte hem från mormor efter trevligt påskfirande skrollade jag igenom min kalender på telefonen för att titta igenom kommande veckor, trycker på knappen ”idag” och hamnar på 31 mars. ”Det är ju 31 mars idag” utropar jag. Jag har gått runt och tänkt att det var 31 mars i morgon och att jag skulle gå mina promenad vid vatten då. Klockan var lite efter 19 och jag hade inte gått min månads-promenad. 
 
Efter lite gnäll och klagande från min sida bestämde jag mig för att ge mig ut på en kort promenad och ta en snabb bild vid vatten och sedan gå hem. Min fina svägerska erbjöd sig att komma med och det blev en väldigt härlig och rolig promenad som doftade vår och det var ljust nästan hela vägen trots att klockan var när halv nio när vi kom in en timme senare.  
 
Tanken med att gå en promenad varje månad var just att komma ut och få lite mer natur och frisk luft och dagens vatten var väl inte det vackraste däremot uppfyllde promenaden sitt syfte för vi hittade tussilago. Blev så glad när jag såg dem, det är ju verkligen ett vårtecken. De må inte vara stora men ändå! Det börjar bli vår! 
 
Så. Efter en skön promenad är vi inne igen, lite kalla om kinderna men med vårkänslor och lite mindre matkoma efter all god påskmat. Bjuder på lite bilder J tar tagit och så selfin för att leva upp till rubriken.  
Så fina!
Vår!
Selfie
Bakom kulisserna, JHH som matchar både mark och vatten.
Vardag

Februariselfie

Jag har ju som mål att;
en gång per månad, skall ta en selfie vid vatten under en promenad. Tanken är alltså att komma ut på en promenad, och att den skall vara relativ lång. Att jag väljer vatten är mest att jag tycker så mycket om vatten men också att det gör att jag kommer gå på andra ställen än där jag brukar gå. Anledning till selfie är mest för att ”bevisa” för mig själv att jag varit där.
 
Så här kommer alltså februaripromenaden. Den här gången valde jag Kungälv och en promenad runt fästningen. Att kalla rundan för lång är sannerligen att överdriva men med tanke på statusen i min kropp är jag mest nöjd med att jag kom ut, det är ju det som är tanken.
 
Även denna månad lyckades jag få en promenad i sol. 
 
 
 
 
 
Och så avslutningsvis själva selfie som visar att jag faktiskt var ute på promenad.
Vardag

Januariselfie

Jag har inte skrivit något om vad jag har för mål för det här året. Jag har egentligen inte så stora mål men av de saker jag tänkt försöka göra under det här året är att jag, en gång per månad, skall ta en selfie vid vatten under en promenad.
 
Tanken är alltså att komma ut på en promenad, och att den skall vara relativ lång. Att jag väljer vatten är mest att jag tycker så mycket om vatten men också att det gör att jag kommer gå på andra ställen än där jag brukar gå. Anledning till selfie är mest för att ”bevisa” för mig själv att jag varit där. 
 
Det känns lagom att ha som mål att göra det en gång per månad. Hade det varit för några år sedan hade det varit väldigt lätt. Nu har jag varit så dålig att komma ut så det känns mer rimligt i dagsläget. Nu i början på året kommer det krävas att jag skall göra det på helgen under dagsljus vilket också är en utav tankarna – dagsljus är bra!
 
Så idag sken solen då jag passade på att ge mig ut på promenad på sisådär 50 minuter. Gick bort till forsen och sedan tillbaka. Hade det inte varit för det här målet så hade jag aldrig gått just dit. Det var väldigt fint att höra vattnet porla. Så bra mål för mig!