Camping&Tälta

Rosa drömkväll

Jag vet inte hur det är med er men jag kan i alla fall få känslan av att “nu behöver jag ut och sova (utomhus)”. Denna känsla fick jag en söndagskväll för några dagar sedan när det var rätt kasst väder.

Jag försökte först övertala mig själv att stanna kvar hemma, att känslan skulle gå över och att det i längden inte skulle vara värt det… men sedan så kom det några strålar sol och väderappen visade att regnet inte skulle komma förrän under natten och så tänkte jag “äsch! Det är sommar, det är semester, vad gör det om det blir en natt med dålig sömn, blöta tält och våta saker”.

Så jag packade bilen och for ut till “mitt” tältställe.

Om jag ångrade att jag åkte ut? Inte en sekund! Allt det gråa vädret var som bortblåst, det var ljuvligt fint vatten, kvällssolen lyste vackert upp skogen och jag njöt av att bara vara utomhus. Jag fixade lite lätt kvällsmat, åt jordgubbar och vaniljsås och bara låg där på min luftmadrass i tältet och njöt av en fantastisk kväll.

Där på kvällen hade jag exakt det där jag längtat efter. Och mer skulle det bli.

När solen väl gått ned och det var dags att stänga igen för att jag ville inte ha in myggen som började komma böjde mig ut för att stänga till tältet. Då såg jag att himlen spelade ett fantastiskt rosa spel.

Jag var tvungen att ta mig ut och ta bild på detta vackra. Himlen speglades verkligen i vattnet och det syns visserligen lite på de sista bilderna men över det vackra rosa dansade och ett lätt, lätt dimmtäcke. Det var såå vackert, mycket vackrare i verkligheten än vad jag kunde fånga på bilderna.

Det varade bara i några minuter men jag var så tacksam att bara få vara ute just då.

Om jag var nöjd att jag åkte iväg där på kvällen? Oja! Om jag var lika nöjd dagen därpå? Ja, faktiskt. Trots att åskan gick precis över tältet under natten och det regnade så mycket under flera timmar att det höll mig vaken, inte för att jag var orolig utan mer att det lät så mycket. Men tältet höll allt det där vattnet och jag var helt torr när jag vakande. Det tog ett litet tag att få tältet torrt, men det var värt det om och om igen.

Kommentera