Läsa mera

Oktoberboken 2021

Det är helt sjukt… okej, helt sjukt är det inte men låt mig ändå poängtera att för andra månaden i rad stressläser jag inte igenom min bok. Den här gången blev jag klar en hel vecka innan månaden var slut. Så mycket skönare det är att läsa i lugn och ro och när man känner för det än de där sista två dagarna, oavsett hur sugen man är på att läsa.

Efter att ha läst rätt mycket på kvällarna förra månaden har försökt att fortsätta med detta, det har gått sådär men jag kämpar på med att ge mig själv stunder på kvällarna då jag varvar ner genom att läsa en bok.

Den här månaden har jag varvat ner med Michael Connelly igen. Alltså Connelly – han är skicklig han! Det måste jag ändå ge honom. Hans böcker kanske inte är de där böckerna som alla pratar om men de passar mig. Jag gillar när det blir sakligt, noggrant, nästan lite nördigt och jag kan till och med stå ut med män(niskor) med rätt mycket humör.

De första kapitlen av Inte ett farväl var lite sega men när historien väl tog fart blev det väldigt intressant. Den här gången var boken uppdelad i två historier (som faktiskt inte hörde ihop mer än att samma person utredde dem). Den ena historien går längre bak i tiden där familjeförhållande skall nystas fram och den andra historien är våldtäkter i nutid, båda historierna intressanta. Jag tror en del kan tycka att Connelly ibland blir lite väl detaljerad och därmed också tråkig men jag tycker det är detaljerna som gör historien så spännande, det där småsakerna som visar på att historien är välarbetad.

Liksom i augusti var det väldigt roligt att läsa och jag hade en väldigt go känsla under de stunder jag läste. En känsla jag varmt rekommenderar. Liksom författaren. Har samlat på mig en Connelly-böcker nu och jag ser fram emot att läsa fler.

Kommentera