Lite om träning

Morgonintervaller

God morgon! Jag hoppas ni mår bra!

Idag blir det träningssnack.

Igår stod deg långa intervaller på schemat (långa intervaller = intervaller på 100m till 400m) men jag var så trött så jag slumrade till efter jobbet och orkade inte åka iväg utan gick i stället och la mig innan 21 och somnade faktiskt relativt tidigt. Intervallerna flyttade jag fram en dag.

Eftersom jag skall iväg i kväll så fick det bli intervaller nu på morgonen i stället. Så 05.45 var jag på vallen. Verkligen inte pigg, men i alla fall där och jag bestämde mig för att köra en pyramid på 100-200-300-400-300-200-100 meter, med en minuts vila emellan intervallerna. Fokus: Bara göra skiten, tempo inte lika viktigt.

200 meter börjar jag bli bekväm med, där är nu fokus att orka hålla lite tempo. 300 är okej, där är fokus att orka hålla ihop löpningen, tempo inte så viktigt och 400 meter… ja, där är det mer att bara ta mig igenom. Jag är verkligen inte kompis med 400-ingar!

Det gick faktiskt okej idag. Första 300m var tröga. 400m var det bara att plåga sig igenom men den andra på 300m, där blev jag faktiskt lite förvånad för det var inte så trögt som jag trott att det skulle vara.

Jag är faktiskt nöjd nu, nöjd att jag kom upp, nöjd att jag bara körde på trots tidig morgon och nöjd med att det känns bra nu efteråt.

Nu hade det varit skönt att krypa ner under täcket och somna om… men jag skall resa på mig och dra mig mot jobbet.

Önskar er en fin dag!

Kommentera