Vardag

Midsommar

I torsdagskväll åkte jag mot stugan för att fira lite midsommar tillsammans med familjen och det blev två fina dagar.

Torsdagskväll spenderades i stugan med mat och så lite te ochYatzy. Min systers alldeles först slag blev ja… 6 st femmor. Vi satte matteläraren på att räkna ut sannoliketen för detta och fortsatte att spela men detta första slag satte på något sätt prägeln över våra Yatzy-matcher för hon vann varenda omgång vi körde även efter detta… Hon var extremt nöjd… storasystern, inte lika nöjd men glad att få spela.

För att fira henens Yatzy-seger invigde hon tältet för den här säsongen medan jag och Lilleman sov inne i friggeboden. Både hon och vi inne i friggeboden sov skönt och vaknade vid sju-tiden dagen efter.

Jag var glad över att vaknat så tidigt för solen sken och jag tänkte att ja, den här timmen sol kanske blir den enda solen vi skulle gå under dagen, det var ju trots allt midsommarafton. Så både jag och Lilleman njöt, på våra egna vis, av den soliga morgonen.

På förmiddagen gick vi ut på en promenad för att plocka lite blommor till midsommarkransar och sedan fixade vi några kransar, jag gjorde mig Sveriges största midsommarkrans, men vad är väl det?

Sedan fortsatte dagen med att J&J och Lillan anlände och vi spendera resten av dagen i stugan med sol (och inte enda droppe regn), lagom värme och väldigt god mat. Jag har inga bilder på detta ty de få jag tog blev alldeles för suddiga men vi hade det väldigt trevligt och roligt och jag stortrivdes med våra traditioner, skratt och ja, familjen helt enkelt.

Det var torsdag&fredag det, i eftermiddag skall jag och S fortsätta att midsommarfira, det blir väldigt fint det med!

Kommentera