Mat och sånt

Mat i frysen är fina saker!

Ett spontant ”Jaaa” hördes från mitt kök tidigare i dag.

Det var när jag upptäckte att jag hade färdigstekt kyckling i en matlåda som dessutom doftade fantastiskt gott. Känslan av få ihop en god lunch även idag, trots att jag inte hade någon färdig låda stående i kylen.

Jag säger det då och då men idag blev jag så spontant glad så jag tänker att jag säger det igen! Det här med att att färdiga portioner i frysen – det är fina saker det!

Vad brukar jag då ha i min frys?

Jo som nu, färdigstekt kyckling. Portionspåsar med ris, bulgur, matvete osv. Ibland har jag även färdigstekt tacoköttfärs eller kota bönor av olika varianter.

Så en påste bulgur, lite stekt kyckling och så salladsost och sallad från kylen och jag lyckades fixa min lunch. Hade jag velat hade jag kunnat ha ett eller två kokt ägg till så hade det blivit ännu bättre.

Så, ja, dagens tips och spontana hurra rop för småportioner i frysen!

Dagens lunch

Kommentera