Läsa mera

Majboken 2021

Jag skall erkänna att när jag tittat i min bokhylla tidigare i vår har jag funderat på varför jag köpte den här boken – Cold Case Försvunnen av Tina Frennstedt – för det är något med böcker som handlar om ouppklarade fall av försvunna personer som jag tycker är jobbigt och plågat på något vis. Att boken dessutom ”bara” var inspirerad av fallet gav mig en känsla att jag egentligen inte ville läsa om boken.

Men så en dag nu i maj så visste jag inte riktigt vilken bok jag skulle läsa, ingen bok lockade egentligen så jag tänkte att jag får stänga av lite av alla mina känslor och läsa den här boken. Man behöver faktiskt inte gå in 100% i en bok. Så jag stängde av lite av mina känslor och läste denna för ”underhållning” och behövde inte gå all in med allt det jag känner och när jag väl gjorde det så blev detta en bra bok.

Jag tyckte det var intressant med de två olika historierna i böckerna och jag ville veta vad som hade hänt. Jag skriver det ofta, men är det inte detta som det hela går ut på? Vill man inte veta hur det slutar, då har inte författaren lyckats göra sitt jobb. Det är i alla fall min åsikt.

Det gör fortfarande ont i mig att det finns ett ouppklarat fall i verkligheten men om man ser utanför alla känslor, då är detta en bra bok.

Kommentera