Vardag

Maj 2023

En av de roligaste sakerna med att ha en blogg är att gå tillbaka och läsa gamla inlägg. Visst, jag kan titta på bilder på telefonen och minnas men det är något att också läsa min egna tankar och texter från när de hände. Jag hade så klart kunnat skriva en dagbok men det är något med att också veta att andra läser, jag skärper till mig lite – hade det bara varit jag som läst hade nog det blivit ännu färre inlägg skrivna.

Så, när jag insåg att det gått en hel månad och senast jag delade med mig av min vardag var 1 maj när vi var i stugan nästan hela familjen (det var väldigt fint) så tänkte jag att jag får helt enkelt skriva ett inlägg och berätta om den senaste månaden.

Så pass opp, här kommer ett långt inlägg med bilder och händelser från maj 2023.

Maj 2023:

Vi inledde första arbetsveckan i maj med att ha flera utbildningar och en utav kvällarna åt även mat tillsammans inne i Göteborg, det var en väldigt trevlig (och god) vecka!

S och jag har haft en fredagsdejt också. Vi köpte på oss mat, snacks och godis och åkte sedan hem till mig och åt detta samt pusslade ett roligt pussel. Det var en väldigt mysig kväll!!

Min bil har varit inne på service och reparation och inför detta så passade jag på att städa bilen, mest för att det verkligen behövdes men också för att det är roligt att inte lämna in en inte allt för smutsig bil. Jag fick finfin hjälp av Lilleman (på riktigt, faktiskt) med att dammsuga inuti bilen. Det är väldigt skönt efteråt när den där städningen är gjord och bilen är nystädad och fin.

Jag har också gått några korta men fina Hitta Ut-rundor och fått uppleva fina vårkvällar och vacker natur. Tacksam för svenska vår och Hitta Ut!

En utav kvällarna när jag var hos min syster och tränade (eller bara hade hängt ute i trädgården, jag minns faktiskt inte) och vi hängde lite i köket innan jag skulle åka hem så bestämde sig helt plötsligt Liten för att ställa sig upp vid diskmaskinen. Jag hade inte sett honom ställa sig upp innan så det var mycket förvånande och rätt charmigt. Diskmaskinen är för övrigt en av hans favoritområden och där han är mest intresserad av att stå upp. Det också väldigt gulligt med barn i body.

En lördagsmorgon tog jag bussen in till Göteborg som bjöd på klarblå himmel och strålande sol. Det var dags för Göteborgsvarvet och jag var funktionär tillsammans med friidrottsklubben. Vi delade ut vätska på en utav vätskestationerna och det blev en varm, rolig och inspirerande dag! Det var väldigt roligt att se alla löparna och det är alltid sån folkfest den här dagen vilket är väldigt roligt!

Kristi himmelsfärd spenderades i stugan, det slutade med att hela familjen förutom Jen var där och även min faster och hennes man kom förbi en stund. Det var väldigt, väldigt trevligt! Jag hängde mycket med syskonbarnen som höll högt tempo och stundvis kom väldigt bra överens och stundvis inte var lika överens, som barn helt enkelt. Det är kul att se dem leka tillsammans! Det var i alla fall en väldigt fin dag ute i stugan!

Jag har passat min syster hus, eller rättare sagt sovit i deras hus när de var borta så jag kunde se till deras höns. Hade en massa planer med att gå promenader i vacker natur, åka iväg och träna och fixa i trädgården. Det slutade med att jag satt i min solstol hela dagarna och läste en bok eller löste sudoku. Det var också väldigt fint men kanske inte det jag hade planerat.

En kväll fixade jag en massa sallad inför middag och nästkommande lunch. Tyckte denna tallrik blev så vacker så den får vara med på bild!

Vi har haft invigning av nya ytor i vårt kontor. Det var en rolig intressant och inspirerande eftermiddag. Det är kul när det händer nya saker!

Förra helgen sov jag en natt i stugan där mamma&pappa var. Fick då även träffa Lillan och min kära bror. Det var väldigt trevlig! Här är LillaN och pappa/farfar mitt uppe i en viktig diskussion.

Och så har jag klippt mig. Låt oss säga att det var på tiden… eller att jag borde ha gjort det för ett år sedan. Jag har tänkte i flera månader att jag borde klippa mig men inte ringt och bokat (hur svårt kan det vara??) men när håret tillslut inte bara såg slitet ut utan även kändes slitet när det bara hängde, ja då bokade jag en tid. Så nu är mitt hår rätt mycket kortare (okej, jag vet det är fortfarande långt men ni vet känslan av att dra handen genom håret och så slutar det mycket tidigare än du är van vid. Exakt. Kortare!) men verkligen inte alls slitet. Det känns så bra!

Jag har även tränat den del. Maj har faktiskt varit en helt okej träningsmånad, betydligt mycket än de senaste i alla fall! Det har blivit några pass på vallen och flera bra styrkepass, även om jag är tillbaka i det stadiet att min energi helt plötsligt bara är helt totalt slut efter 30 minuter, men 30 minuter är bättre än 0 minuter så jag försöker att inte tänka så mycket på det utan träna så länge jag orkar. Är ändå nöjd med träningen i maj!

Denna och förra veckan har jag sovit hos min syster och hennes familj på vardagarna och har verkligen stortrivts! Min syster har fått lite hjälp med barnen och disken och jag har fått sällskap, sysselsättning och mat. Även om den här senare delen av maj har varit betydligt bättre än början (början av maj var det stundvis så mycket ångest så att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra) så kände jag att jag ändå behövde göra något. Att inte vara ensam hela eftermiddagarna och kvällarna utan kunna åka ifrån jobbet i tid och “komma hem” till människor (läs barn, framförallt i 5-årsåldern) som sedan höll mig sysselsätt var väldigt värdefullt. Min hjärna hade inte tid att grubbla eller hitta på en massa oro utan kunde faktiskt börja komma ner i varv och inte se hot överallt. Det har varit väldigt skönt! Så tack för sällskap, sysselsättning och mat!

Maj 2023 har helt klart varit innehållsrik och väldigt fin! Det är kul att få dela med mig av detta och ha det som minnen framöver! Nu ser vi fram emot juni, mer händelser och förhoppningsvis lite fler inlägg!

Kommentera