Camping&Tälta

En tältnatt med sällskap

Efter att ha stämplat ut från jobbveckan och checkat in för semester åkte jag hem och packade snabbt ihop ett par sista saker för att sedan sätta mig bilen för att åka mot ett tältställe, det var nämligen dags för ytterligare en natt i tält och den här gången med sällskap av bror med familj.

Vi började med sätta upp tält och göra ordning våra saker för natten. Jag tycker det är skönt att få upp tältet och få lite ordning på sakerna. Dels om det kommer regn, då är allt i tryggt förvar men också för att göra det när energin fortande är på topp. Att göra det när tröttheten börjar komma och det blivit lite mörkare – det är ingen succé.

Efter att tälten kom på plats var det dags att laga mat. Tacos stod på schemat. Vi var rätt hungriga så vi fokuserade på att få färdigt maten och få fram den, inte att uppsättningen skulle se bra ut i bild…

Resterande av kvällen hängde vi under tarpen, vi diskade (det är värt att skriva för det är något speciellt att diska utomhus vid en sjö), jag tog ett kvällsdopp som visade sig var betydligt mycket skönare än jag först trott. Vattnet var helt vindstilla och fint uppvärmt efter några varma dagar. Under tiden grillade J&J marshmallows. Efter ett litet tag var det dags att sova.

Nästa morgon var det ett lätt duggregn när jag vaknade första gången vid halvsju. När jag kom ut andra gången vid åtta-tiden var regnet borta och trots att det  var mest grått var det ändå både vackert och skönt. Den där första koppen te, vid en sjö efter att ha sovit en natt i tält – den är väldigt fin!

Vi åt grötfrukost, med egen- och nyplockade blåbär, en person (inga namn nämnda) ägnade sig åt leken “kasta kottar i sjön” och de andra hängde bara innan vi började packa ihop och dra oss hemåt.

Det är alltid fint att tälta, jag gillar ju det i vanliga fall, men det var väldigt fint att tälta tillsammans med sällskap – så tack J&J och LillaN för fint sällskap. Detta gör jag gärna om!

One thought on “En tältnatt med sällskap

Kommentera