Vardag

300 km närmre sommaren

I söndags började jag en ny liten promenadsutmaning.

Jag har inte varit så aktiv det senaste och känner, framför allt i sinnet, att jag behöver komma ut i frisk luft och i naturen mer. Jag vet att det bästa sättet att få ut mig är att sätta upp ett kilomtermål under ett gäng veckor.

Utmaning: Promenera i valfritt tempo minst 300 km. 

Start: 15 mars 2020.

Slut: 20 juni 2020.

Det är totalt 97 dagar vilket innebär att jag behöver gå i genomsnitt 3 km per dag. Verkligen ingen omöjlig siffra, tillräcklig låg för att inte skapa stress men ändå en morot att komma ut.

Och ja, jag börjar på en söndag men slutar också på en lördag så det blir 14 veckor totalt. Jag tänker mig att det häe blir en period när jag får se naturen förvandlas från den där föraningen till vår, den riktiga våren och sedan steg för steg närmare sommaren. 20 juni är midsommardagen, då är det som ljusast och man kan nog garanterat säga att sommaren har börjat då!

Vet redan nu att det här är en bra idé. Har ju den bästa årstiden framför mig. 

Kommentera