Vardag

Ljuvlig dag i skogen

Idag har jag varit ute i skogen i över fyra timmar och det blev en helt fantastisk liten tur! 

I dag börjar, äntligen, Hitta Ut här i Kungälv och igår när jag hämtat kartan spanade jag in vilken som skulle bli den första rundan. Hittade en slinga i ett naturreservat med 10 st checkpoints.
För ett tag sedan lämnade pappa ett trangiakök till mig som jag nu får låna. Så nu kan jag även laga mat ute i naturen och detta tänkte jag passa på att testa idag! Natur, checkpoints och utomhusmat; vilken ljuvlig kombination! 
Tog en lugn morgon och packade ner allt i min stora ryggaäck. Den är lite för stor och lite för otymplig egentligen men nu får jag använda denna tills jag verkligen upptäcker att jag ger mig ut mycket, då kan det vara värt att köpa en mindre ryggsäck. Packningen och ryggsäcken vägde ca 10 kg tillsammans. 

I alla fall, packade allt och åkte iväg mot naturreservatet och gav mig ut i skogen. 

Efter 3 st checkpoints började jag bli hungrig (ingen förvånad…) och insåg att jag inte bara behövde leta checkpoints utan även lämpliga ställen att laga mat på. Bestämde mig för att gå till den fjärde för där såg det ut att vara en del berg. 
Och vilket ställe! Det alldeles perfekta stället att laga och äta mat på. Hittade en sten som var i perfekt höjd och tillräckligt slät att ha köket på, det var i sol och lä och det fanns en sten som jag kunde sitta lutandes emot. Såå perfekt!!


Jag var så nöjd med detta ställe och det var så roligt att laga mat utomhus. Det var år och dar sedan jag använde ett trangiakök, tror det var på högstadiet senast, kanske gymnasiet, men det var inga problem. Det gick väldigt smidigt faktiskt, min pappa har lärt mig väl!
Så där njöt jag av sol, utomhusmat och att göra nya saker.

Efter maten plockade jag ihop och fortsatte leta efter ytterligare checkpoints. Det var väldigt mycket folk ute i naturreservat och några av de andra paren som också var ute och gick stötte jag på flera gånger och fick trevliga samtal med. Stundvis var det lite svårt att hålla avstånd på stigarna, var glad att vi var utomhus och inte inomhus! Men roligt att se så mycket folk ute i naturen! 
I alla fall! 
Det var en oerhört vackert, skön, spännande, solig och rolig promenad jag fick ihop i dag! Detta skall jag verkligen göra om! 

Kommentera